Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lexus RX 2016: ΕXέλιξη αλά ιαπωνικά

Lexus RX 2016: ΕXέλιξη αλά ιαπωνικά

Η νέα γενιά του RX πραγματοποιεί την παγκόσμια πρεμιέρα της στην έκθεση της Νέας Υόρκης προβάλλοντας τη σαφώς τολμηρότερη αισθητική της, μια σειρά νέων συστημάτων που αποσκοπούν κατά περίπτωση στην ενίσχυση της παρεχόμενης άνεσης, ασφάλειας αλλά και στη βελτίωση των οδικών χαρακτηριστικών του SUV μοντέλου.


Το «floor» της νεοϋορκέζικης έκθεσης υποδέχεται την νέα τέταρτη γενιά του δημοφιλέστερου παγκοσμίως μοντέλου της Lexus και το οποίο, μεταξύ των υπολοίπων χαρακτηριστικών του, χαράζει ένα σαφώς δυναμικότερο και σχεδιαστικά μονοπάτι.

Ο λόγος για το νέο Lexus RΧ το οποίο ενσωματώνει τη σχεδιαστική γραμμή που εισήγαγε το μικρότερο SUV της Lexus, NX μετουσιώνοντάς τη σε ένα τολμηρό αποτέλεσμα όπου εναλλάσσονται οι αιχμές και οι καμπύλες.

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται τα γωνιώδη κεντρικά φωτιστικά σώματα που υπογραμμίζονται από LED ημέρας και πλαισιώνουν την πιο αιχμηρή γρίλια σε μοτίβο κλεψύδρας, η coupe λογικής οροφή που μεταβάλλει ριζικά τη σιλουέτα του διαστάσεων 4,89 μέτρων μήκους, 1,895 μ. πλάτους και 1,69 μ. ύψους SUV.

Προχωρώντας προς τα πίσω, κυριαρχεί το χαρακτηριστικού σχήματος τρίτο παράθυρο το οποίο σε συνδυασμό με τη σκούρα έντονα κεκλιμένη τελευταία κολόνα δίνει σαφώς περισσότερο δυναμισμό στο σύνολο. Την εικόνα συμπληρώνουν τα LED φωτιστικά σώματα σε μοτίβο “L” και η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό το RX επωφελείται από μια γενναιόδωρη οθόνη αφής 12,3 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης η οποία προαιρετικά μπορεί να συνδυαστεί και με έγχρωμο head-up display. Στον εξοπλισμό του συμπεριλαμβάνονται επιλογές όπως τα θερμαινόμενα πίσω καθίσματα τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα αναδίπλωσής τους κατά 60/40 μέσω ηλεκτρικού μηχανισμού και πανοραμική ηλιοροφή, ενώ οι πίσω επιβάτες μπορούν να επωφεληθούν από σύστημα ψυχαγωγίας αποτελούμενο από δύο οθόνες 11,6 ίντσων τοποθετημένων στα προσκέφαλα των μπροστινών καθισμάτων.

Σε επίπεδο κινητήρων το νέο RX θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις κινητήρα. Η RX 350 εξοπλίζεται με V6 3,5 λίτρων απόδοσης 300 ίππων σε συνδυασμό με οχτώ σχέσεων αυτόματο κιβώτιο το οποίο μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Την υβριδική έκδοση RX 450h εφοδιάζει ένα μηχανικό σύνολο που συνδυάζει V6 3,5 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ με συνδυαστική ισχύ κοντά επίσης στους 300 ίππους, όπως σημειώνει η Lexus.

Τις προδιαγραφές του RX συμπληρώνει μια ενεργή ανάρτηση η οποία προσφέρεται για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο μοντέλο και μπορεί να ρυθμίσει αυτομάτως, αναλόγως της συνθήκες, την απόσβεση από τα αμορτισέρ, βελτιστοποιώντας την παρεχόμενη άνεση και μειώνοντας τις κλίσεις του αμαξώματος ιδίως στις υψηλές ταχύτητες.

Όπως σημειώνει η ιαπωνική φίρμα και οι δύο εκδόσεις κινητήρα θα είναι διαθέσιμες ως F-Sport, οι οποίες αποτελούν την πιο σπορ έκφανση των εκδόσεων της φίρμας και στην προκειμένη περίπτωση επωφελούνται από ένα επιπλέον πρόγραμμα οδήγησης Sport+ το οποίο παραμετροποιεί προς το δυναμικότερο μια σειρά ρυθμίσεων στην ανάρτηση, την απόκριση του πεντάλ γκαζιού και του συστήματος διεύθυνσης.

Επιπλέον προγράμματος οδήγησης οι F-Sport εκδόσεις του RX διαθέτουν αναβαθμισμένο bodykit, ένα πιο σπορ αισθητικής πίνακα οργάνων, σπορ δερμάτινο τιμόνι και ανάλογου προσανατολισμού επιλογές για τις επενδύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Lexus RX κάνει πρεμιέρα το νέο βελτιωμένο «πακέτο» συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας των Ιαπώνων το οποίο, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, περιλαμβάνει σύστημα αποτροπής συγκρούσεων με οχήματα αλλά και πεζούς σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργίας σε ό,τι αφορά την ταχύτητα, Lane Deparure Αlert, ενεργό Cruise Control και αυτόματα φωτιστικά σώματα.

auto.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024