Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα στοιχεία ηγετών της G20 διέρρευσαν... κατά λάθος από την Αυστραλία

Τα στοιχεία ηγετών της G20 διέρρευσαν… κατά λάθος από την Αυστραλία

Ο αριθμός διαβατηρίου, μαζί με άλλα προσωπικά στοιχεία, του Μπαράκ Ομπάμα, του Βλαντιμίρ Πούτιν, της Άνγκελα Μέρκελ, του Ντέιβιντ Κάμερον και άλλων ηγετών της G20 διέρρευσαν... κατά λάθος, εξαιτίας αβλεψίας ενός αυστραλού υπαλλήλου που είχε την λίστα μετά τη Σύνοδο στο Μπρίσμπεϊν. Οι αυστραλιανές αρχές μάλιστα έκριναν ότι, καθώς ο κίνδυνος αποτιμήθηκε ως αρκετά χαμηλός, δεν υπήρχε ανάγκη για να ειδοποιηθούν οι ξένες κυβερνήσεις.

Ο αριθμός διαβατηρίου, μαζί με άλλα προσωπικά στοιχεία, του Μπαράκ Ομπάμα, του Βλαντιμίρ Πούτιν, της Άνγκελα Μέρκελ, του Ντέιβιντ Κάμερον και άλλων ηγετών της G20 διέρρευσαν… κατά λάθος, εξαιτίας αβλεψίας ενός αυστραλού υπαλλήλου που είχε την λίστα μετά τη Σύνοδο στο Μπρίσμπεϊν.

Οι αυστραλιανές αρχές μάλιστα έκριναν ότι, καθώς ο κίνδυνος αποτιμήθηκε ως αρκετά χαμηλός, δεν υπήρχε ανάγκη για να ειδοποιηθούν οι ξένες κυβερνήσεις.

Τη διαρροή αποκαλύπτει ο βρετανικός Guardian, επικαλούμενος τη σχετική αναφορά από την Υπηρεσία Προσωπικών Δεδομένων της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με την αναφορά, υπάλληλος των τελωνειακών υπηρεσιών έστειλε τα στοιχεία στην τοπική επιτροπή διοργάνωσης του ποδοσφαιρικού Κυπέλλου Ασίας.

Το περιστατικό συνέβη το Νοέμβριο του περασμένου έτους και στο e-mail βρίσκονταν τα στοιχεία των αρχηγών των κυβερνήσεων ΗΠΑ, Ρωσίας, Γερμανίας, Βρετανίας, Κίνας, Ινδίας, Ινδονησίας και Ιαπωνίας, μεταξύ άλλων.

Ο υπάλληλος στράφηκε μόνος του στην Υπηρεσία Προσωπικών Δεδομένων ζητώντας συμβουλή για το πώς θα αντιμετωπιζόταν το λάθος. Σύμφωνα με την αναφορά, η υπηρεσία κατέληξε στο ότι το περιστατικό οφείλεται σε αβλεψία, επειδή ο υπάλληλος παρέλειψε… να ελέγξει ότι το πρόγραμμα e-mail είχε συμπληρώσει σωστά το αυτόματο πεδίο αποστολέα.

Ο παραλήπτης του mail, αναφέρεται, ειδοποίησε τον αποστολέα. Η υπηρεσία αναφέρει πως το e-mail σβήστηκε από τα εισερχόμενά τους και δεν είναι πλέον προσβάσμο από κανέναν διακομιστή.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί, όπως σημειώνει η εφημερίδα, ότι βάσει αυτών η αυστραλιανή υπηρεσία κατέληξε στο ότι «το ρίσκο είναι πολύ χαμηλό» και έτσι απέφυγε να ενημερώσει τα γραφεία των ξένων ηγετών πως τα στοιχεία τους είχαν διαρρεύσει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024