Νετανιάχου: Επιβραβεύουν το Ιράν για την επιθετικότητά του
Εν μέσω της κορύφωσης των διαπραγματεύσεων στη Λωζάννη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός καταγγέλλει πως ενδεχόμενη επίτευξη συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα θα επιβραβεύει την Τεχεράνη για την επιθετικότητά της. Ο Νετανιάχου κατηγορεί τις μεγάλες δυνάμεις ότι κλείνουν τα μάτια στην υποστήριξη που προσφέρει το Ιράν στους σιίτες αντάρτες Χούτι στην Υεμένη, και διαμηνύει ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να αντιδρά κατά οποιασδήποτε απειλής.
Εν μέσω της κορύφωσης των διαπραγματεύσεων στη Λωζάννη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός καταγγέλλει πως ενδεχόμενη επίτευξη συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα θα επιβραβεύει την Τεχεράνη για την επιθετικότητά της και θα επικροτεί την ατιμωρησία της στην Υεμένη.
Ο Νετανιάχου κατηγορεί τις μεγάλες δυνάμεις ότι κλείνουν τα μάτια στην υποστήριξη που προσφέρει το Ιράν στους σιίτες αντάρτες Χούτι στην Υεμένη, και διαμηνύει ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να αντιδρά κατά οποιασδήποτε απειλής.
«Η συμφωνία που διαφαίνεται στη Λωζάννη στέλνει ένα μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο [το Ιράν] όχι μόνο δεν θα πληρώσει το τίμημα της επιθετικότητάς του, αλλά αντίθετα θα επιβραβευθεί» αναφέρει ο Νετανιάχου σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.
«Οι μετριοπαθείς και υπεύθυνες χώρες της περιοχής, κυρίως το Ισραήλ και πολλές άλλες χώρες, θα είναι οι πρώτες που θα υποστούν τις επιπτώσεις αυτής της συμφωνίας» τονίζει.
«Είναι αδύνατο να κατανοήσουμε πώς, τη στιγμή που οι δυνάμεις που υποστηρίζει το Ιράν κατακτούν ολοένα και περισσότερα εδάφη στην Υεμένη, [σ.σ. οι μεγάλες δυνάμεις] κλείνουν τα μάτια στη Λωζάννη μπροστά σε αυτή την επιθετικότητα. Σε ό,τι μας αφορά, δεν θα κλείσουμε τα μάτια και θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε κατά οποιασδήποτε απειλής» υπογράμμισε.
- «Πυρετός» στη Λωζάννη πριν την εκπνοή της προθεσμίας για το Ιράν
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- «Περιφερειακή κυριαρχία»: Η απάντηση της Άγκυρας σε μια Μέση Ανατολή που αλλάζει
- Γαλλία: Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές
- Άκαρπες οι συνομιλίες στον ΟΗΕ για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων
- Ο Στίβεν Κολμπέρ αποχαιρέτησε το «Late Show» με τη βοήθεια του Πολ ΜακΚάρτνεϊ – Το πικρόχολο σχόλιο του Τραμπ
- Κούβα: «Κανείς δεν θα απαγάγει τον Ραούλ Κάστρο», λέει η κόρη του
- Καλιφόρνια: 40.000 άνθρωποι έχουν λάβει εντολές εκκένωσης μετά από διαρροή σε δεξαμενή χημικών


