Στην επιβεβαίωση των πληροφοριών ότι ενδέχεται να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας συνεδρίαση του Euro Working Group για την Ελλάδα προχώρησε σήμερα Δευτέρα ο εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ θα κληθούν να αποτιμήσουν τη λίστα μεταρρυθμίσεων την οποία έχει παρουσιάσει η Αθήνα και είναι υπό διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι η Ομάδα Εργασίας της ευρωζώνης θα συζητήσει το ελληνικό ζήτημα στην επόμενη συνεδρίασή της, προκειμένου να διερευνηθεί ο καλύτερος τρόπος για να υπάρξει πρόοδος. Ανέφερε, επίσης, ότι ενδέχεται να υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group πριν από το Πάσχα των καθολικών και άλλη μία συνεδρίαση, η οποία είναι ήδη προγραμματισμένη για τις 8 Απριλίου.

«Πιθανόν να υπάρξει μια τηλεδιάσκεψη πριν το Πάσχα», (σ.σ. των Καθολικών) τόνισε και πρόσθεσε: «Το Euro Working Group θα συζητήσει το ζήτημα στην επόμενη συνάντησή του, όπου θα κληθεί να αποτιμήσει τις εξελίξεις και να προχωρήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο ίδιος χαρακτήρισε θετικό σημάδι που δείχνει τη βούληση και τη σοβαρότητα όλων των πλευρών να διαβουλευθούν με εποικοδομητικό τρόπο, το γεγονός ότι οι συζητήσεις των εμπειρογνωμόνων διεξήχθησαν όλο το Σαββατοκύριακο και συνεχίζονται και σήμερα.

Οι συζητήσεις είναι εποικοδομητικές, πρόσθεσε, και βρίσκονται σε εξέλιξη από την προηγούμενη Παρασκευή στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Brussels Group, αλλά, όπως σημείωσε «δεν έχουμε ακόμη φτάσει σε συμφωνία και για τον λόγο αυτόν οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και στην Αθήνα για τη συλλογή στοιχείων».

Στόχος, τόνισε, όλων αυτών των διαβουλεύσεων είναι να διασφαλιστεί ότι αυτός ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων είναι αξιόπιστος και ολοκληρωμένος. Ωστόσο, ο κ. Σχοινάς αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες των συζητήσεων, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη.

Καταλήγοντας επανέλαβε ότι αρμόδιο όργανο για την εκταμίευση των δόσεων είναι το Eurogroup, σε συνέχεια προπαρασκευαστικών συζητήσεων στο επίπεδο Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ