Ολάντ: Να ενώσουμε δυνάμεις κατά της τρομοκρατίας
O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε σήμερα από την Τύνιδα τη διεθνή κοινότητα να ενώσει τις δυνάμεις της στη «μάχη εναντίον της τρομοκρατίας», κάνοντας τις δηλώσεις αυτές στο μουσείο Μπάρντο, όπου 11 ημέρες νωρίτερα διαπράχθηκε μια πολύνεκρη επίθεση.
O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε σήμερα από την Τύνιδα τη διεθνή κοινότητα να ενώσει τις δυνάμεις της στη «μάχη εναντίον της τρομοκρατίας», κάνοντας τις δηλώσεις αυτές στο μουσείο Μπάρντο, όπου 11 ημέρες νωρίτερα διαπράχθηκε μια πολύνεκρη επίθεση.
«Όλοι μας πρέπει να πολεμήσουμε εναντίον της τρομοκρατίας» τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους ενώπιον του Τύπου αφού συμμετείχε στην πορεία εναντίον της τρομοκρατίας, παρά το γεγονός ότι στη Γαλλία διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των περιφερειακών εκλογών.
«Η τρομοκρατία ήθελε να πλήξει μια χώρα, την Τυνησία, όπου ξεκίνησε η Αραβική Άνοιξη και που έχει ακολουθήσει μια υποδειγματική πορεία σε ό,τι αφορά τη Δημοκρατία, τον πλουραλισμό και την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών» υπογράμμισε ο ίδιος.
Για τον Φρανσουά Ολάντ «η Γαλλία, φίλη της Τυνησίας, έπρεπε να βρίσκεται εδώ σήμερα».
Ακόμα κι αν «διεξάγονται εκλογές» και «οι Γάλλοι ψηφίζουν (…) τίποτα δε μπορεί να εμποδίσει την παρουσία μου εδώ στην Τύνιδα, στο πλευρό του λαού της Τυνησίας» υπογράμμισε ο ίδιος.
Υπενθυμίζοντας τη μεγαλειώδη πορεία που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι την 11η Ιανουαρίου, λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι όπου σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι, ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι «οι Τυνήσιοι επιθυμούσαν επίσης αυτήν τη διεθνή αλληλεγγύη προκειμένου να δώσει μάχη (η διεθνής κοινότητα) στο πλευρό τους εναντίον της τρομοκρατίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Κολομβία: Δολοφόνησαν 21χρονη έγκυο 8 μηνών και πήραν το έμβρυο από την κοιλιά
- Σαλαμίνα: Στο νοσοκομείο 15χρονη μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
- Σκαλόνι: «Δεχόμαστε ασταμάτητη κριτική από ανθρώπους που δεν μας γνωρίζουν» (pic)
- Πολιτική αντιπαράθεση για την ακρίβεια – Η κυβέρνηση έχει αποτύχει στην οικονομία, λέει η αντιπολίτευση
- Καραμέρος: Ανακοίνωσε την ένταξή του στην ΕΛΑΣ – «Όχι στην πρώτη θέση, αλλά στο κατάστρωμα»
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος πρόεδρος αναγγέλλει διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Κούβα και τη Νικαράγουα
