Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στον Έβρο
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή στην ώρα στην παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για μια ομάδα περίπου 50 ατόμων, αποτελούμενη από πολλές γυναίκες και παιδιά.
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή στην ώρα στην παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για μια ομάδα περίπου 50 ατόμων, αποτελούμενη από πολλές γυναίκες και παιδιά.
Οι παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν από τις ελληνικές αρχές τα ξημερώματα της Παρασκευής. Αγνωστος διακινητής τούς είχε εγκαταλείψει με βάρκες πάνω σε ανάχωμα, μέσα στην κοίτη του ποταμού Έβρου.
Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσής τους και ήδη έχει ξεκινήσει η μεταφορά τους, με βάρκες, προς το Πύθιο.
Εκεί τους περιμένουν διασώστες και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και πυροσβέστες για να τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες στην περιοχή.
Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης διάσωσης, οι μετανάστες θα μεταφερθούν στο κέντρο κράτησης, όπου και θα παραμείνουν, αφού προηγουμένως γίνει η καταγραφή τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τις λεπτομέρειες της παραγγελίας των 200 αεροσκαφών εξετάζει η Boeing με το Πεκίνο
- Ολονύχτια ρωσική επίθεση με drones στην Οδησσό – Πολυκατοικίες χτυπήθηκαν από drones
- Τα social media στο εδώλιο: Μαζικές αγωγές στις ΗΠΑ για «εθισμό» των μαθητών
- Αντίστροφη μέτρηση για να κλείσουν τα σχολεία – Πότε τελειώνουν οι εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια
- Είναι απειλή για το περιβάλλον η εξόρυξη άμμου; Τι απαντά ο ΟΗΕ
- Στολίσκος για τη Γάζα: Άγνωστο πλοίο πλησιάζει τα πλοιάρια, λέει ακτιβιστής που συμμετέχει στην αποστολή