Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Ισραήλ «κατασκόπευε τις ΗΠΑ για το Ιράν» - αρνείται η ισραηλινή κυβέρνηση

Το Ισραήλ «κατασκόπευε τις ΗΠΑ για το Ιράν» – αρνείται η ισραηλινή κυβέρνηση

Νέα σύννεφα στις αμερικανοϊσραηλινές σχέσεις φέρνει δημοσίευμα που υποστηρίζει ότι το Ισραήλ κατασκόπευε τις κεκλεισμένων των θυρών συνομιλίες στην Ουάσινγκτον γύρω από τις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά με το Ιράν. Απώτερος στόχος ήταν, αναφέρεται, να χτίσει «οπλοστάσιο στοιχείων» για να τις τορπιλίσει. Η ισραηλινή κυβέρνηση χαρακτηρίζει, μέσω «κύκλων», «απολύτως ψευδές» το δημοσίευμα.

Νέα σύννεφα στις αμερικανοϊσραηλινές σχέσεις φέρνει δημοσίευμα που υποστηρίζει ότι το Ισραήλ κατασκόπευε τις κεκλεισμένων των θυρών συνομιλίες στην Ουάσινγκτον γύρω από τις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά με το Ιράν. Απώτερος στόχος ήταν, αναφέρεται, να χτίσει «οπλοστάσιο στοιχείων» για να τις τορπιλίσει.

Η ισραηλινή κυβέρνηση χαρακτηρίζει, μέσω «κύκλων», «απολύτως ψευδές» το δημοσίευμα.

Oι σχέσεις των δύο κυβερνήσεων είναι ήδη αρκετά τεταμένες, σε σημείο που ο Λευκός Οίκος δεν δίστασε να δείξει την ενόχλησή του από την στάση του Νετανιάχου στο Παλαιστινιακό.

Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal επικαλείται αναφορές νυν και πρώην αμερικανών αξιωματούχων υποστηρίζοντας πως όταν ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις των «Έξι» με την Τεχεράνη, το Ισραήλ κατασκόπευε τις εσωτερικές διεργασίες στην Ουάσινγκτον, ως μέρος ευρείας εκστρατείας του Μπ.Νετανιάχου να τις υποσκάψει.

Πέραν της υποκλοπές συνομιλιών στην αμερικανική πρωτεύουσα, το Ισραήλ φέρεται να απέκτησε πρόσβαση και στα στοιχεία που προέρχονταν από επαφές στην Ευρώπη. Οι πληροφορίες φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν μέσα στο Κογκρέσο ώστε να ασκήσει εσωτερική πίεση εναντίον των συνομιλιών.

«Ο Λευκός Οίκος δεν εξοργίστηκε τόσο με την ίδια την κατασκοπεία όσο με το ότι στη συνέχεια το Ισραήλ έδωσε τα στοιχεία σε μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου και άλλους για να μείωσει την υποστήριξη βουλευτών και γερουσιαστών στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Κύκλοι της ισραηλινής κυβέρνησης που επικαλείται το BBC χαρακτήρισαν «απολύτως ψευδή» τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, λέγοντας πως «το Ισραήλ δεν κατασκοπεύει τις ΗΠΑ ή άλλες σύμμαχες χώρες και οι ψευδείς κατηγορίες έχουν ξεκάθαρο στόχο να υπονομεύσουν τους ισχυρούς δεσμούς» των δύο χωρών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024