Όλα τα ενδεχόμενα αφήνει ανοιχτά η Γαλλία για την αεροπορική τραγωδία
Εν μέσω παγκόσμιου σοκ για τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings, η Γαλλία αφήνει διά στόματος του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τα αίτια της βουτιάς θανάτου της πτήσης 4U9525. Ο αντιπρόεδρος της Lufthansa δηλώνει ότι «επί του παρόντος» η εταιρεία αντιμετωπίζει την τραγωδία ως δυστύχημα. Από αμερικανικής πλευράς, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου δεν «βλέπει» σε αυτό το στάδιο διασύνδεση με τρομοκρατία.
Εν μέσω παγκόσμιου σοκ για τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings, η Γαλλία αφήνει διά στόματος του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τα αίτια της βουτιάς θανάτου της πτήσης 4U9525 με 150 επιβαίνοντες στις γαλλικές Άλπεις.
Ο αντιπρόεδρος της Lufthansa δηλώνει ότι «επί του παρόντος» η εταιρεία αντιμετωπίζει την τραγωδία ως δυστύχημα.
«Σε αυτή τη φάση, λέμε ότι είναι δυστύχημα. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να μπορούμε να πούμε τώρα. Ο,τιδήποτε άλλο θα ήταν υποθέσεις» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Χέικε Μπρίλενμπαχ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το αεροδρόμιο Ελ Πρατ της Βαρκελώνης, από όπου απογειώθηκε η μοιραία πτήση.
- Βουτιά θανάτου επί οκτώ λεπτά για το αεροπλάνο της Germanwings
- Αεροπλάνο με 150 επιβαίνοντες συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις
Από αμερικανικής πλευράς, πάντως, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου δεν «βλέπει» σε αυτό το στάδιο πιθανή τρομοκρατική επίθεση πίσω από τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings.
«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη σύνδεσης με τρομοκρατία αυτήν τη στιγμή» δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Μπερναντέτ Μιχάν.
Η ίδια ανέφερε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε αρμοδίως για την αεροπορική τραγωδία από την Λίζα Μόνακο, σύμβουλο του προέδρου για την εσωτερική ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
«Αμερικανοί αξιωματούχοι επικοινώνησαν με τις γαλλικές, τις γερμανικές και τις ισπανικές αρχές και τους προσέφεραν τη βοήθειά τους» δήλωσε επίσης η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC).
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τα θύματα, τις οικογένειές τους και τους συγγενείς τους» τόνισε.
Παράλληλα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει εάν επέβαιναν Αμερικανοί πολίτες στο αεροπλάνο. «Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προσφέρουν βοήθεια και υποστήριξη στις κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας καθώς ερευνούν αυτή την τραγωδία», σημείωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Τζεν Ψάκι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ: Τα βάζει ξανά με την Βρετανία – «Δεν σας χρειαζόμαστε για να κερδίσουμε τον πόλεμο με το Ιράν»
- Αποκάλυψη Sunday Times: Βρέθηκε ρωσική τεχνολογία στο «drone» που έπληξε την βρετανική βάση
- Πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Μην αποκλείουμε τίποτα για τη Euroleague»
- Κινητοποίηση στην Αθήνα για την Ημέρα της Γυναίκας: «Πενθούμε τις νεκρές μας, αλλά δεν σωπαίνουμε»
- Η ξεχασμένη, φεμινίστρια σεξολόγος που αποκάλυψε τον γυναικείο οργασμό – «Πως μιλάς γι’ αυτά τα πράγματα;»
- Σεισμός 5,3 Ρίχτερ: Ζημιές και δεκάδες μετασεισμοί σε χωριά των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας – Δείτε φωτογραφίες
- Μπαρτζώκας: «Θα δούμε για Βεζένκοφ και Γουόκαπ ενόψει Γαλλίας»
- Ιωάννινα: Νέο βίντεο από τον ισχυρό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σε 16 χρόνια η αποπληρωμή οφειλών προς Δημόσιο [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/KOYREMA-XREOYS-127x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)











































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.03 – 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/photo_5861613603302084049_y-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442