Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με τη λίστα των μεταρρυθμίσεων έφυγε για Βερολίνο ο Αλέξης Τσίπρας

Με τη λίστα των μεταρρυθμίσεων έφυγε για Βερολίνο ο Αλέξης Τσίπρας

Με την Άνγκελα Μέρκελ συναντάται απόψε στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μία προσπάθεια να πέσουν ακόμη περισσότερο οι τόνοι ανάμεσα στις δύο πλευρές σε μία κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει στην γερμανίδα καγκελάριο ένα προσχέδιο των μεταρρυθμίσεων που προτίθεται να τρέξει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Με την Άνγκελα Μέρκελ συναντάται απόψε στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μία προσπάθεια να πέσουν ακόμη περισσότερο οι τόνοι ανάμεσα στις δύο πλευρές σε μία κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναχώρησε στις 11 το πρωί της Δευτέρας από την Αθήνα. Στις 17:00 (18:00 ώρα Ελλάδος) θα του αποδοθούν τιμές από άγημα έξω από την Καγκελαρία και στην συνέχεια ο πρωθυπουργός και η κ. Μέρκελ θα έχουν μεταξύ τους συνάντηση.

Στις 19:00 (20:00 ώρα Ελλάδος) θα γίνουν δηλώσεις και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας στο οποίο εκτός από τους δύο ηγέτες θα πάρουν μέρος και πέντε συνεργάτες από κάθε πλευρά.

Η συνάντηση στην καγκελαρία συνιστά πρόκληση για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επιθυμεί να παρουσιάσει στην Άνγκελα Μέρκελ τουλάχιστον ένα προσχέδιο των μεταρρυθμίσεων που προτίθεται να τρέξει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα προκειμένου να επιβεβαιώσει την προσήλωσή της στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Ο πρωθυπουργός επιδιώκει να εμφανιστεί καλά προετοιμασμένος έχοντας απέναντί του σε γερμανικό έδαφος την Άνγκελα Μέρκελ. Γι’ αυτό το ραντεβού στην καγκελαρία, αλλά και το γεύμα που θα ακολουθήσει θα εξειδικεύσει τις προτεινόμενες από την ελληνική πλευρά μεταρρυθμίσεις, παρουσιάζοντας όχι μόνο ποσοτικά στοιχεία, αλλά και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής και απόδοσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται στο Βερολίνο επιθυμώντας η ρητορική μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας να έχει κατέβει αρκετούς τόνους και να μη θυμίζει σε τίποτα το κλίμα αντιπαράθεσης που είχε επικρατήσει την προηγούμενη εβδομάδα.

Δεν είναι τυχαία και η χθεσινή παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου για το κλίμα έντασης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Ο ευρωβουλευτής σε κείμενό του από τις Βρυξέλλες απευθύνει έκκληση σε Ελλάδα και Γερμανία «να αφήσουν τα εθνικιστικά παραληρήματα και να κυριαρχήσει η ψυχραιμία, η νηφαλιότητα, η λογική και το δίκαιο».

Στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Μέρκελ θα βρεθούν θέματα σχετικά με την οικονομική κρίση, τις διμερείς σχέσεις σε πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο, την πορεία της ΕΕ και περιφερειακά ζητήματα.

Κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανέφεραν ότι μετά την επταμερή συνάντηση των Βρυξελλών το κλίμα στις δύο πρωτεύουσες έχει αποφορτιστεί και έτσι οι δύο ηγέτες θα μπορούν να συζητήσουν εφ όλης της ύλης και χωρίς πίεση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024