
Υπ.Δικαιοσύνης: Να επέμβουν οι γιατροί αν κινδυνεύσουν οι απεργοί πείνας
Μετά την προειδοποίηση των γιατρών που παρακολουθούν τους κρατούμενους απεργούς πείνας ότι η κατάσταση της υγείας τους βρίσκεται σε κίνδυνο, το υπουργείο Δικαιοσύνης κάλεσε τους θεράποντες ιατρούς να προσαρμοστούν μεν στην απόφαση των απεργών (μη παροχή τροφής) αλλά να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης. Παράλληλα, κάλεσε τους απεργούς πείνας να διακόψουν την απεργία τους, εν όψει νομοπαρασκευαστικών εργασιών που σχετίζονται με τα αιτήματά τους.
Μετά την προειδοποίηση των γιατρών που παρακολουθούν τους κρατούμενους απεργούς πείνας ότι η κατάσταση της υγείας τους βρίσκεται σε κίνδυνο, το υπουργείο Δικαιοσύνης κάλεσε τους θεράποντες ιατρούς να προσαρμοστούν μεν στην απόφαση των απεργών (μη παροχή τροφής) αλλά να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης.
Παράλληλα, κάλεσε τους απεργούς πείνας να διακόψουν την απεργία τους, εν όψει νομοπαρασκευαστικών εργασιών που σχετίζονται με τα αιτήματά τους.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης επισημαίνεται ότι «σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας θα γίνει το παν για τη φροντίδα της ζωής και της υγείας των κρατουμένων».
Παράλληλα, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ότι «οι κρατούμενοι απεργοί πείνας προσκαλούνται να διακόψουν την απεργία τους, αναμένοντας την εξέλιξη των νομοπαρασκευαστικών εργασιών που από πριν είχαν ξεκινήσει και με ταχύτητα προχωρούν».
Και καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ότι «κάποια από τα αιτήματα των απεργών αντιστοιχούν σε από καιρό εξαγγελμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ενώ άλλα θα εξεταστούν στο πλαίσιο της αναθεώρησης των σχετικών κωδίκων».
Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί που παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας των κρατουμένων απεργών πείνας, καλούν τους αρμοδίους και τον υπουργό Δικαιοσύνης να λάβουν κάθε δυνατό μέτρο για να αποφευχθούν μόνιμες βλάβες στην υγεία τους ή και απώλειας ανθρώπινων ζωών.
Μεταξύ των απεργών πείνας είναι οι Δημήτρης Κουφοντίνας, Νίκος Μαζιώτη, τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ από τα βασικά αιτήματα των απεργών πείνας είναι η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και των αντιτρομοκρατικών νόμων, καθώς και η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μέση Ανατολή: Μπαχρέιν και ΗΑΕ ζητούν από το ΣΑ του ΟΗΕ αποφασιστική απάντηση στις επιθέσεις του Ιράν
- Λίβανος: Το Ισραήλ βομβαρδίζει ξανά τη Βηρυτό
- Γαλλία: Ο πάπας Λέων ΙΔ’ μπορεί να επισκεφτεί τη χώρα στα τέλη Σεπτεμβρίου
- Χανταϊός: Το ζευγάρι από την Ολλανδία που πέθανε είχε ταξιδέψει στην Αργεντινή, τη Χιλή και την Ουρουγουάη
- Γάζα: Τουλάχιστον 6 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Τραυματίστηκε γιος ηγετικού στελέχους της Χαμάς
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Λύση μέσω Πεκίνου στον Περσικό Κόλπο
