Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κυβέρνηση: Η έγκριση του Eurogroup θα αποδεσμεύσει τη δόση

Κυβέρνηση: Η έγκριση του Eurogroup θα αποδεσμεύσει τη δόση

Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για το αποτέλεσμα της μίνι διάσκεψης των Βρυξελλών για την Ελλάδα εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Σακελλαρίδης. Όπως επισήμανε, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στο Eurogroup, που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου, πλήρη και κοστολογημένη λίστα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αποδεσμευτεί η χρηματοδότηση προς τη χώρα.

Την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για το αποτέλεσμα της μίνι διάσκεψης των Βρυξελλών για την Ελλάδα εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης το πρωί της Παρασκευής.

Όπως επισήμανε, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στο Eurogroup, που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου, πλήρη και κοστολογημένη λίστα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αποδεσμευτεί η χρηματοδότηση προς τη χώρα.

Εφόσον το Eurogroup εγκρίνει τη λίστα, αναμένεται να αποδεσμευθεί τμήμα της τελευταίας δόσης του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας. Αν και το ποσό δεν έχει προσδιοριστεί, εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται από 1 δισ. ευρώ έως 2 δισ. ευρώ.

Στη λίστα δεν θα υπάρχουν υφεσιακά μέτρα (όπως αύξηση του ΦΠΑ ή νέες περικοπές), θα αναφέρονται πιο συγκεκριμένα οι μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιηθούν και χρονοδιαγράμματα.

Εν συνεχεία, οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα λάβουν τη μορφή νομοσχεδίων -κι όχι ενός πολυνομοσχεδίου-, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, ο Γ.Σακελλαρίδης ανέφερε ότι εντός της ημέρας ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρόκειται να ανακοινώσει πρόγραμμα της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα.

Κατά τις πληροφορίες, οι πόροι του προγράμματος αυτού θα είναι της τάξης των 2 δισ. ευρώ και θα υλοποιηθεί άμεσα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024