Την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για το αποτέλεσμα της μίνι διάσκεψης των Βρυξελλών για την Ελλάδα εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης το πρωί της Παρασκευής.

Όπως επισήμανε, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στο Eurogroup, που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου, πλήρη και κοστολογημένη λίστα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αποδεσμευτεί η χρηματοδότηση προς τη χώρα.

Εφόσον το Eurogroup εγκρίνει τη λίστα, αναμένεται να αποδεσμευθεί τμήμα της τελευταίας δόσης του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας. Αν και το ποσό δεν έχει προσδιοριστεί, εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται από 1 δισ. ευρώ έως 2 δισ. ευρώ.

Στη λίστα δεν θα υπάρχουν υφεσιακά μέτρα (όπως αύξηση του ΦΠΑ ή νέες περικοπές), θα αναφέρονται πιο συγκεκριμένα οι μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιηθούν και χρονοδιαγράμματα.

Εν συνεχεία, οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα λάβουν τη μορφή νομοσχεδίων -κι όχι ενός πολυνομοσχεδίου-, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, ο Γ.Σακελλαρίδης ανέφερε ότι εντός της ημέρας ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρόκειται να ανακοινώσει πρόγραμμα της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα.

Κατά τις πληροφορίες, οι πόροι του προγράμματος αυτού θα είναι της τάξης των 2 δισ. ευρώ και θα υλοποιηθεί άμεσα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας