Ο Ουμπέρτο Έκο είχε γράψει κάποτε μια ανάλυση για να ξεχωρίζουν οι Εισαγγελείς τις ταινίες πορνό από τις τολμηρές κουλτουριάρικες (spoiler: είχε να κάνει με την ταχύτητα των μετακινήσεων). Θα προσπαθήσω να κάνω κι εγώ το ίδιο με την τελευταία ιδέα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ως μικρό παιδί αντιπαθούσα τα δημοτικά που έβαζε κάθε Κυριακή μεσημέρι η τηλεόραση της δικτατορίας για να συνοδεύουν το τραπέζι μας.

Πολλά χρόνια αργότερα ως ενήλικας γνώρισα και αγάπησα τους δημοτικούς χορούς αν και αυτό έγινε δια της τεθλασμένης (Υβόννη πού να βρίσκεσαι άραγε.)

Είχα τότε την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με όλο τον πλούτο της ελληνικής δημοτικής παράδοσης. Τα χάλκινα πνευστά στη Μακεδονίας, τα ζωναράδικα της Θράκης, τα χαρούμενα ΄γρήγορα Ηπειρώτικα (υπάρχουν και τέτοια) κ.λπ.

Προτείνω λοιπόν να δώσουμε μια ευκαιρία στο Υπουργείο. Αν μας δώσουν ένα αξιόλογο δείγμα του πλούτου της Ελληνικής Μουσικής Παράδοσης εγώ θα χειροκροτήσω πρώτος.

Αν όμως η δίαιτα βασιστεί όπως και την επταετία σε καλαματιανά, τσάμικα, στα δύο και στα τρία εγώ θα μουντζώνω και με τα δύο χέρια.

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου

Οικονομολόγος-προγραμματιστής

Κανένας πολιτικός σχηματισμός δεν έχει ανοσία στην ανικανότητα, τη βλακεία και την απάτη. Όποιος δεν το πιστεύει αυτό παρακαλώ να μην με διαβάζει.

Γιώργος Επιτήδειος