Ομπάμα προς Μέρκελ: Ρεαλιστική συμφωνία για την Ελλάδα εντός ευρώ
Με την καγκελάριο Μέρκελ επικοινώνησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με βασικό θέμα την κατάσταση στην Ουκρανία. Ωστόσο, εν όψει της εξαμερούς συνάντησης στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα, ο Ομπάμα ζήτησε από την καγκελάριο να υπάρξει μια «ρεαλιστική συμφωνία που θα βασίζεται σε πρόσφατες μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης».
Με την καγκελάριο Μέρκελ επικοινώνησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, λίγο προτού πραγματοποιηθεί η εξαμερής συνάντηση στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών συνομίλησε τηλεφωνικά με την καγκελάριο Μέρκελ σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία.
Όπως σημειώνεται, «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη για πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή των τριών συμφωνιών του Μινσκ, προκειμένου να επιτευχθεί μια διαρκής και ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης.
» Επανέλαβαν τη συμφωνία τους ότι δεν θα υπάρξει χαλάρωση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία μέχρι να έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της συμφωνίας του Μινσκ. Ο πρόεδρος και η καγκελάριος συμφώνησαν επίσης για τη συνεχιζόμενη σημασία στην παροχή οικονομικής στήριξης στην Ουκρανία, καθώς αυτή υλοποιεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».
Ακόμη, στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου υπογραμμίζεται ότι «επίσης, εξέτασαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και τις προσπάθειες να επιτευχθεί μια ρεαλιστική συμφωνία που θα βασίζεται σε πρόσφατες μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η στάθμη ανεβαίνει, η γη υποχωρεί – Εκατομμύρια άνθρωποι απειλούνται καθώς οι εκβολές των ποταμών βυθίζονται
- MEGA Γεγονότα: Απόψε η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis
- Ληξιπρόθεσμα χρέη: Αυξάνονται τα φέσια στην εφορία – Ανήλθαν σε 2,1 δισ. το πρώτο δίμηνο του έτους
- Η Ενημέρωση σε Μετάβαση: Διεθνές Συνέδριο στο Πάντειο για τον Τύπο, την Πολιτική Λογοδοσία, την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Δημοκρατία
- Η πρώτη αντίδραση του Τσάνινγκ Τέιτουμ στον αρραβώνα της πρώην του Ζόι Κράβιτζ
- Συμβαίνει και στους καλύτερους: Ιστορικό αρνητικό ρεκόρ του Νόιερ στο Παρί – Μπάγερν (vid)

