Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
in.gr

Συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ για την εκλογή οργάνων

Υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά συνεδριάζει το πρωί της Τετάρτης η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Στη διάρκεια της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των τεσσάρων κοινοβουλευτικών μελών στο άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, των συντονιστών των Ομάδων Διαρκούς Επιτροπής (Ο.Δ.Ε.) και των υπευθύνων των τομέων κοινοβουλευτικού έργου.

Με σχετική άνεση, και χωρίς εσωτερικούς κλυδωνισμούς, φαίνεται ότι θα ξεπεράσει έναν ακόμα εσωκομματικό κάβο η σημερινή ηγεσία της ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά να θεωρεί ότι η οργανωτική αναδόμηση του κόμματος θα ενισχύσει την αντιπολιτευτική παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατ’ επέκταση θεωρεί πως θα μειωθεί η εσωστρέφεια.

Και αυτό διότι στην εκλογική διαδικασία που έχει ορισθεί για το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, για τα τέσσερα αιρετά μέλη, τους βουλευτές, που θα συμμετέχουν στο άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ δεν θα στηθούν κάλπες.

Το γεγονός ότι τελικά θα είναι υποψήφιοι μόνο τέσσερις βουλευτές που προτείνονται ουσιαστικά από την ηγετική ομάδα, ηΌλγα Κεφαλογιάννηκαι οιΜάκης Βορίδης,Θανάσης ΜπούραςκαιΓεράσιμος Γιακουμάτος, για τέσσερις θέσεις, οδήγησε στην απόφαση να μην στηθούν κάλπες, εκτός και εάν υπάρξει αίτημα από μέλος της ΚΟ.

Η ομάδα των αμφισβητιών και των δελφίνων δεν θέλησε, ούτε σε αυτή την χρονική στιγμή, να αντιπαρατεθεί ευθέως με τον πρόεδρο της ΝΔ, ώστε να καταγραφεί η επιρροή και οι συσχετισμοί στην Κ.Ο. και θα συνεχίσει τον παρασκηνιακό πόλεμο φθοράς.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε έντονο παρασκήνιο κυρίως για τις θέσεις των αιρετών του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι της κυρίας Κεφαλογιάννη που είναι το τρίτο πρόσωπο που συμμετείχε στο περίφημο «δείπνο των 14», μετά τους Κυριάκο Μητσοτάκη (πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο) και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος) αποφάσισε τελικά να συμπαραταχθεί με τον κ. Σαμαρά, λαμβάνοντας θέση στο νέο οργανόγραμμα της ΝΔ.

Στο άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο, ένα νέο όργανο που ουσιαστικά θα έχει κεντρικό ρόλο στην χάραξη της αντιπολιτευτικής στρατηγικής της ΝΔ, θα συμμετέχουν ο πρώην Πρόεδρος της ΒουλήςΒαγγέλης Μεϊμαράκης, ο αντιπρόεδρος της ΒουλήςΝικήτας Κακλαμάνης, ο γραμματέας της Κ.Ο.Γιάννης Πλακιωτάκης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποιΚυριάκος Μητσοτάκης,Άδωνις ΓεωργιάδηςκαιΓιάννης Βρούτσης, ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔΑνδρέας Παπαμιμίκος, ο γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και προγράμματοςΜιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος του εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕΔΣάκης Ιωαννίδης, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματοςΚώστας Καραγκούνης, ένας σύμβουλος του κ. Σαμαρά (θα εναλλάσσεται ανάλογα το θέμα, αλλά κυρίως θα παρίσταται οΧρύσανθος Λαζαρίδης) και τέσσερα μέλη της Κ.Ο. του κόμματος.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι τελικά επέλεξε να μην εμπλακεί στη διαδικασία ο πρώην υπουργόςΒασίλης Κικίλιαςπου έχει ανοίξει δική του… περπατησιά, παρά το γεγονός ότι στήριξε δημόσια τον κ. Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι συντονιστές που έχουν «κλειδώσει» και εμφανίζονται αναβαθμισμένοι, καθώς υπήρξε συμφωνία με τον κ. Σαμαρά είναι οι εξής:Χρήστος Σταϊκούρας(Οικονομικών),Κώστας Τασούλας(Εξωτερικών και Άμυνας),Νίκος Παναγιωτόπουλος(Εργασίας),Σίμος Κεδίκογλου(Δημόσιας Διοίκησης),Σοφία Βούλτεψη(Μορφωτικών Υποθέσεων) καιΣταύρος Καλαφάτης(Παραγωγής και Εμπορίου).

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο κ. Κεδίκογλου θα ήταν στην προτεινόμενη τετράδα για το Πολιτικό Συμβούλιο.

Για τους τομεάρχες των έξι πεδίων θα γίνουν εκλογές, καθώς υπάρχουν περισσότεροι του ενός υποψήφιοι. Το ενδιαφέρον της εκλογικής διαδικασίας είναι πόσοι βουλευτές θα ψηφίσουν και ποιοι θα απέχουν και εάν θα υπάρξουν λευκά ή άκυρα.

Αναλυτικά:

Ο κ. Σταϊκούρας θα έχει τομεάρχες, τηνΑννα Μισέλ Ασημακοπούλου(δημοσιονομικά) και τονΑπόστολο Βεζυρόπουλο(φορολογικά). Ο κ. Τασούλας θα έχει τομεάρχη Εξωτερικών τον Γιώργο Κουμουτσάκο και Άμυνας ή τον Στέφανο Γκίκα ή τον Γιάννη Κεφαλογιάννη. Ο κ. Παναγιωτόπουλος θα έχει τομεάρχη Υγείας τονΓιώργο Βαγιωνάή τονΧρήστο Κέλλα.

Ο κ. Κεδίκογλου θα εποπτεύει τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, τον τομεάρχη Εσωτερικών Γιώργο Γεωργαντά και τονΔημήτρη Κυριαζίδη(Δημόσιας Τάξης). Η κυρία Βούλτεψη θα έχει ως τομεάρχες, τους Θεόδωρο Φορτσάκη (Παιδείας) καιΚώστα Κουκοδήμο(Αθλητισμού) και τηνΈλενα Ράπτη(Τεχνολογίας και Έρευνας). Ο κ. Καλαφάτης θα έχει τομεάρχες τους Λευτέρη Αυγενάκη(Υποδομών),Φωτεινή Αραμπατζή(Αγροτικού),Νότη Μηταράκη(Ναυτιλίας) καιΚώστα Σκρέκα(Ανάπτυξης).

Την ύστατη στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι βουλευτές, όπως π.χ. ο Γιώργος Στύλιος επέλεξαν, αν και αρχικά είχαν δηλώσει πρόθεση να συμμετάσχουν, να μην θέσουν υποψηφιότητα.

Αρης Ραβανός

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024