Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδας για τα προβλήματα στην οικονομία

Συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδας για τα προβλήματα στην οικονομία

Ανησυχία εκφράζει η αμερικανική κυβέρνηση για την ελληνική υπόθεση και ειδικά για την αισθητή επιδείνωση των σχέσεων της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους της και τη Γερμανία. Tο προηγούμενο Σάββατο υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και της Κ.Άτκινσον, οικονομικής συμβούλου του Αμερικανού προέδρου, ενώ σήμερα η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Β.Νούλαντ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ανησυχία εκφράζει η αμερικανική κυβέρνηση για την ελληνική υπόθεση και ειδικά για την αισθητή επιδείνωση των σχέσεων της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους της και τη Γερμανία.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει την τροπή που έχει λάβει η ελληνική υπόθεση επικίνδυνη για την παγκόσμια οικονομία και για αυτό έχει καλέσει επανειλημμένα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συζητήσουν με καλή πίστη και να επιλύσουν τα προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σάββατο (14/3) υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και της Καρολάιν Άτκινσον, οικονομικής συμβούλου του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, στην οποία διατυπώθηκαν οι σχετικές ανησυχίες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δραγασάκης την διαβεβαίωσε ότι η Αθήνα κάνει ότι είναι δυνατόν για να υλοποιηθεί η συμφωνία του περασμένου Φεβρουαρίου. Ακόμη, της τόνισε ότι μία χώρα –η Γερμανία- προσπαθεί να ακυρώσει τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και να επιβάλει τις δικές της θέσεις και αυτό δεν πρόκειται να το δεχθεί η ελληνική πλευρά.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τη βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, αρμόδια για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 6 το απόγευμα. Η κ. Νούλαντ θα συναντηθεί και με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024