Η κυβέρνηση δεσμεύε­ται να μην αγγίξει τα αποθεματικά των Ταμείων, τα οποία είναι ο «κουμπα­ράς» των ασφαλισμένων, που έχει λεηλατηθεί από τις προηγούμενες κυ­βερνήσεις, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Σε ότι αφορά τη χρήση διαθεσίμων των Ταμείων για την αποπληρωμή κρατικών υποχρεώσεων -που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων από εργαζόμενους, συνδικάτα και φορείς-, τόνισε ότι τυχόν αποφάσεις των ΔΣ των Ταμείων να επενδύσουν τα ρευστά τους σε κρατικά ρέπος είναι καθαρά εθελοντικές.

Ο κ. Στρατούλης ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει σταδιακά τις απώλειες που προκλήθηκαν από το καταστροφικό PSI που εφάρμοσε η προηγούμενη κυ­βέρνηση, τονίζοντας ότι τα μνημόνια και οι πολιτικές λιτότητας τελείωσαν.

Ακόμη, επισήμανε τις νομοθετικές ενέργειες που θα δρομολογηθούν τις επόμενες εβδομάδες, όπως είναι η δημιουργία Ταμείου Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης -από τα έσοδα του οποίου θα χρηματοδοτηθούν τα αποθεματικά της κοινωνικής ασφάλισης- αλλά και η υλοποίηση της προγραμματικής δέσμευσης της κυβέρνησης για να μπει φρένο σε νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Τις παραπάνω επισημάνσεις ο υπουργός έκανε κατά τη συνάντησή του με τις Ομοσπονδίες Τύπου και Χάρτου, των εργαζομένων στο Φάρμακο, των Οικοδόμων και την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέφρασαν την αντίθεση τους στην τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει την εθελοντική τοποθέτηση των ταμειακών διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων στην ΤτΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο