Η Κωνσταντοπούλου κόβει από τη Διάσκεψη των Προέδρων τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ
Φραστικό επεισόδιο μεταξύ της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου, που είχε ορίσει ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων.
Φραστικό επεισόδιο μεταξύ της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου, που είχε ορίσει ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων.
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στους δημοσιογράφους ο κ. Γρηγοράκος, η κ. Κωνσταντοπούλου δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στις εργασίες της Διάσκεψης των Προέδρων, καθώς έκρινε ότι δεν ήταν νόμιμος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Γρηγοράκος, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες του, επέμεινε ότι το κόμμα του ενήργησε σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον κανονισμό της Βουλής και τον όρισε εκπρόσωπό του, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Διάσκεψης.
Σημειώνεται ότι στον κανονισμό της Βουλής, άρθρο 17 παράγραφος 2 ορίζεται ρητά ότι:
«Οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων μπορούν να ορίσουν, με ενυπόγραφη δήλωσή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, έως δύο αναπληρωτές εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι οποίοι τους αναπληρώνουν σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας».
Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι δεν είχε κανένα τέτοιο έγγραφο.
Ο κ. Γρηγοράκος αποχώρησε προς στιγμήν για να επανέλθει προσκομίζοντας το πρωτοκολλημένο έγγραφο, με το οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον όριζε εκπρόσωπο του.
Η κ. Κωνσταντοπούλου, ωστόσο, επέμεινε στην άποψή της προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Γρηγοράκου.
«Αυτά είναι πρωτοφανή που συμβαίνουν στο Κοινοβούλιο από πρόεδρο Βουλής. Να τη χαίρεστε, επευφημήστε την» είπε ο κ. Γρηγοράκος απευθυνόμενος προς τα μέλη της Διάσκεψης και αποχώρησε με την κ. Κωνσταντοπούλου να του απαντά: «Ήσασταν παράνομος αντιπρόεδρος στη προηγούμενη Βουλή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο ΟΦΗ φέρνει νέα δεδομένα στην Ευρώπη: Το σενάριο για 5/5 την επόμενη σεζόν
- Τουκαλάς: Ευχαριστίες για την εκλογή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
- Απολογείται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη η Ειρήνη Μουρτζούκου
- Ο Γκράμσι και το «παλιό που πεθαίνει» την ώρα που «το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί»
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Νέο διπλό για τους Σπερς με τρομερό Γουεμπανιάμα (114-93) – Γλίτωσαν την «σκούπα» οι Ρόκετς (115-96)
- Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Η «Μαρούσκα» από τους «Δύο Ξένους» μιλά για τον ρόλο που της κόστισε στην καριέρα της
- Κως: Καταγγελία για βιασμό 33χρονου στις φυλακές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442