Δωρεάν θα μετακινούνται στην Αθήνα οι μακροχρόνια άνεργοι
Τη δωρεάν μετακίνηση μακροχρόνια ανέργων στην πόλη θα περιλαμβάνει νομοσχέδιο που καλείται να ψηφίσει η Βουλή, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, σύμφωνα με παρέμβαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Μάνου Μανουσάκη, η οποία έγινε στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Τη δωρεάν μετακίνηση μακροχρόνια ανέργων στην πόλη θα περιλαμβάνει νομοσχέδιο που καλείται να ψηφίσει η Βουλή, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, σύμφωνα με παρέμβαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Μάνου Μανουσάκη, η οποία έγινε στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Μανουσάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρθηκε στον τομέα των μεταφορών και ειδικότερα στον θεμελιώδη ρόλο τους για την οικονομική ανάπτυξη.
«Τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία των επιβατικών αστικών και υπεραστικών μεταφορών, οι οποίες αναγνωρίζονται από την ελληνική κυβέρνηση ως κοινό αγαθό. Σημείωσε ότι για να εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε αυτό το αγαθό από όλους τους πολίτες, ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς, τα κράτη μέλη και η Επιτροπή πρέπει να διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες» αναφέρεται.
«Είναι ουσιαστικό κράτη-μέλη και Επιτροπή, ρυθμίζοντας κατάλληλα το πλαίσιο λειτουργίας των σχετικών αγορών να φροντίζουν από κοινού για την αντιμετώπιση της αστοχίας της αγοράς που έχει ως αποτέλεσμα εν μέσω κρίσης να μην καλύπτονται βασικές ανάγκες πολιτών. Το τελευταίο άλλωστε προκύπτει και από το Χάρτη Θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ, όπου προβλέπεται ότι η ΕΕ αναγνωρίζει και σέβεται την πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες γενικού οικονομικού συμφέροντος» επισημαίνει.
Ο κ. Μανουσάκης αναφέρθηκε στο πολιτικό πακέτο της 4ης σιδηροδρομικής δέσμης, όπως και σε ζητήματα συνεισφοράς των μεταφορών στην ανάπτυξη. Το νέο πακέτο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την ανεξαρτησία των διαχειριστών του σιδηροδρομικού δικτύου, την πρόσβαση σε τροχαίο υλικό και την εποπτεία από ρυθμιστική αρχή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη να προμηθεύσει φυσικό αέριο την ΕΕ, «εφόσον έχει πλεόνασμα»
- Μια καταγγελία για ενδοοικογενειακή απειλή «αποκάλυψε» όπλα – Τι βρήκαν οι Αρχές
- Ισοπαλία στο Σίτι Γκράουντ (1-1), στη ζώνη του υποβιβασμού η Τότεναμ (0-1)
- Θριάσιο: Πτώση τμήματος της οροφής σε θάλαμο ασθενών της ψυχιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο
- Σοκαριστικό τροχαίο στην Αρτέμιδα: Αυτοκίνητο εκσφενδόνισε μοτοσικλετιστή και τον παράτησε αβοήθητο στο δρόμο
- Τρένο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο λίγο πριν την Ανάσταση – Ταλαιπωρία για του επιβάτες του «Λάρισα – Θεσσαλονίκη»
- Οικογενειακό Πάσχα για Ελένη Ράντου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Νικολέττα
- Χαμός στο Άνφιλντ για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442