Συγγνώμη από την Φ.Μογκερίνι για αναφορά της σε «Μακεδονία» αντί ΠΓΔΜ
Συγγνώμη για προφορική αναφορά της στην ΠΓΔΜ με τον όρο «Μακεδονία» ζήτησε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.
Συγγνώμη για προφορική αναφορά της στην ΠΓΔΜ με τον όρο «Μακεδονία» ζήτησε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.
Την προηγούμενη Τετάρτη, 4 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον επίτροπο αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, στις Βρυξέλλες, η κ. Μογκερίνι είχε δηλώσει ότι «με τον επίτροπο Χαν ήδη επισκεφθήκαμε όχι μόνοτη Μακεδονία, αλλά τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη» και «η Μακεδονίαείναι στην ατζέντα» της Κομισιόν.
Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας της ΕΕ απολογήθηκε:
«Πάντα αναφέρομαι σε ΠΓΔΜ. Συμβαίνει ορισμένες φορές -ειδικά όταν αντιμετωπίζεις όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα κρίσεις και τζετ λαγκ- να κάνεις ένα λάθος και ζητάω συγγνώμη για αυτό. Πάντα αναφέρω το διεθνώς αναγνωρισμένο όνομα και έχω ήδη συζητήσει το θέμα με τις ελληνικές αρχές» είπε.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59