
ΕΛΑΣ: Συνεχής και εμφανής αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας
Ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την αστυνόμευση του Δήμου της Αθήνας εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συμπληρωματικές δράσεις που περιέχει έχουν στόχο τη συνεχή και εμφανή αστυνομική παρουσία και την αποτρεπτική δράση. Δείτε σε ποιες περιοχές θα εφαρμοστεί το σχέδιο άμεσα.
Ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την αστυνόμευση του Δήμου της Αθήνας, με βάση τους κατευθυντήριους άξονες της νέας αντεγκληματικής πολιτικής της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συμπληρωματικές δράσεις που περιέχει έχουν στόχο τη συνεχή και εμφανή αστυνομική παρουσία και την αποτρεπτική δράση.
«Το Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο εκπονήθηκε με σκοπό να αποτελέσει την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων παραβατικότητας και ευταξίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των Αθηναίων πολιτών, καθώς και στην ποιοτική αναβάθμιση του επιπέδου της καθημερινότητάς τους» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.
Το Επιχειρησιακό Σχέδιο αναμένεται να εφαρμοστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, κατά βάση στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, και ειδικότερα στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ομονοίας, Ακροπόλεως, Εξαρχείων, Αγίου Παντελεήμονα και Κυψέλης. Κυρίαρχο ρόλο στην εφαρμογή και υλοποίηση του, αναλαμβάνουν τα Αστυνομικά Τμήματα.
Περιλαμβάνει κυρίως την εκδήλωση, όλο το 24ωρο, εντατικών αστυνομικών δραστηριοτήτων, την ανάπτυξη πεζών και εποχούμενων περιπολιών τάξης και ασφάλειας και επιχειρήσεις στοχευμένου χαρακτήρα (όπως ομάδα παραεμπορίου, ναρκωτικών, επαιτείας, εκδιδομένων γυναικών).
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, για την υλοποίηση των στόχων του νέου σχεδιασμού θα διαμορφωθούν 16 τομείς επιχειρησιακής δράσης, σε ισάριθμες γεωγραφικές περιοχές, ενώ παράλληλα, θα δραστηριοποιηθούν συμπληρωματικά ειδικές επιχειρησιακές μονάδες (όπως ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
- Το Ιράν για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία
- Οι Στάρμερ και Στέρε φόρεσαν μπλούζες των εθνικών τους ομάδων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442