Η σύνθεση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δίκη της ΧΑ
Ορίστηκε την Τετάρτη, ύστερα από κλήρωση, η σύνθεση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που θα εκδικάσει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η δίκη έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει στις 20 Απριλίου και θα διεξαχθεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.
Ορίστηκε την Τετάρτη, ύστερα από κλήρωση, η σύνθεση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που θα εκδικάσει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Πρόεδρος του δικαστηρίου θα είναι η Μαρία Λεπενιώτη, με αναπληρώτρια πρόεδρο την Μαρία Βάρκα.
Μέλη του δικαστηρίου κληρώθηκαν οι εφέτες Ανδρέας Ντόκος και Γεσθημανή Τσουλφόγλου, με αναπληρωματικό μέλος τον Δημήτρη Ανέστη.
Εισαγγελέας Έδρας κληρώθηκε η Αδαμαντία Οικονόμου, με αναπληρωτή εισαγγελέα τον κ. Στέλιο Κωσταρέλλο.
Η δίκη έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει στις 20 Απριλίου και θα διεξαχθεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.
Συμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (215/2015), στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετειου Κακουργημάτων θα καθίσουν 69 από τους αρχικά 83 κατηγορούμενους.
Ανάμεσά τους είναι σύσσωμη η προηγούμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.
Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει κατά περίπτωση αδικήματα όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, οπλοφορία και απόπειρας ανθρωποκτονιών.
Η βασικότερη υπόθεση αφορά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Εγκληματική ενέργεια που αποτέλεσε την αφορμή για να αρχίσει να ξετυλίγεται του κουβάρι της υπόθεσης, η εκδίκαση της οποίας αναμένεται να είναι πολύμηνη λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων, των μαρτύρων και των δικηγόρων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βήμα… Μουντιάλ για τον Νεϊμάρ: Στην προεπιλογή της Βραζιλίας
- Τρεις αναφορές στα αρχεία του Πενταγώνου για θεάσεις UFO στην Ελλάδα – Τι εκτιμά ειδικός
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από 11 – 15 Μαΐου
- Ολυμπιακός: Σήκωσαν την κούπα τα κορίτσια του Ολυμπιακού (vid)
- Μαρινέλλα: Σήμερα το μνημόσυνο της τραγουδίστριας στο Κοιμητήριο της Κηφισιάς
- Αντιμέτωπη με τις επιλογές της η κυβέρνηση – «Κόκκινη κάρτα» και από ψηφοφόρους της ΝΔ
- Ήταν στόχος του μυστήριου θαλάσσιου drone στην Λευκάδα κάποιο σημείο της Μεσογείου; – Τι ερευνούν οι ελληνικές αρχές
- Αγωνία για 26χρονη Αμερικανίδα – Ολονύχτια επιχείρηση στα Σφακιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442