Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Michelin Main Cities of Europe 2015: Η νέα 34η ευρωπαϊκή έκδοση της «βίβλου της γαστρονομίας»

Michelin Main Cities of Europe 2015: Η νέα 34η ευρωπαϊκή έκδοση της «βίβλου της γαστρονομίας»

Ο γαλλικός και πλέον επιδραστικός γαστρονομικός οδηγός στον κόσμο που ξεκίνησε ως ένας χρηστικός οδηγός για αυτοκινητιστές το 1900 από τoυς αδελφούς Michelin υποδέχεται την 34η ευρωπαϊκή εκδοχή του, “Michelin Main Cities of Europe 2015”, περιλαμβάνοντας δύο νέες ευρωπαϊκές πόλεις και –φυσικά- νέα αστέρια.

Διαθέσιμη στα βιβλιοπωλεία θα είναι σύντομα η νέα έκδοση του πιο επιδραστικού οδηγού εστίασης ή μάλλον, γαστριμαργικής απόλαυσης στον κόσμο, ο οποίος στη νέα, 34η «πανευρωπαϊκή» έκδοσή του, “Michelin guide Main Cities of Europe 2015” περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για 1.537 ξενοδοχεία και 2.380 εστιατόρια σε 46 πόλεις, 20 χωρών σε όλη την Ευρώπη.

Η νέα πανευρωπαϊκή έκδοση του διάσημου γαλλικού οδηγού υποδέχεται δύο νέες πόλεις, το Aarhus στη Δανία και το Malmo στη Σουηδία οι οποίες μάλιστα έκαναν δυναμική είσοδο καθώς έξι εστιατόρια, τα Frederikshøj, Gastromé και Substans στο Aarhus της Δανίας και τα Ambiance à Vindåkra, Bloom in the Park και Vollmers στο Malmo, κέρδισαν το πρώτο τους, πολυπόθητο αστέρι του γαλλικού οδηγού.

To πρώτο του αστέρι κέρδισε και το Tanti στη Βουδαπέστη το οποίο η Rebecca Burr, κριτικός φαγητού και υπεύθυνη για τον οδηγό Michelin, εξήρε για «την υπέροχη κουζίνα του και την απλότητα στη δεξιοτεχνία», υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται «για ένα κομψό, σύγχρονο, εστιατόριο με κουζίνα που προσφέρει καθαρές, φρέσκες γεύσεις που δείχνουν πραγματική κατανόηση στη διαχείριση των υλικών».

Επιπλέον του Tanti, ακόμα τέσσερα εστιατόρια στη Βουδαπέστη απέκτησαν το πρώτο τους αστέρι, ενώ τέσσερα ακόμα αστέρια απενεμήθηκαν σε εστιατόρια στην Πράγα και τρία στη Βαρσοβία.

Για εκείνους, ωστόσο που επιθυμούν κάτι σε πιο προσιτή τιμή από τα εστιατόρια με αστέρια, ο οδηγός Michelin προσφέρει τη λίστα εστιατορίων «Bib Gourmand» η οποία έχει διευρυνθεί στα 292 εστιατόρια και τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή λόγω του υψηλού «value for money» που προσφέρουν.

Συνολικά η νέα, ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος έκδοση του οδηγού περιλαμβάνει, 15 εστιατόρια με τρία αστέρια, 83 με δύο αστέρια και 373 με ένα αστέρι, ενώ, περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες (χάρτες, τις ακριβείς τοποθεσίες των ξενοδοχείων και –φυσικά- των εστιατορίων που προτείνει καθώς και κάποιες πρακτικές «τουριστικές» πληροφορίες) για τις εξής πόλεις:

Βιέννη, Σαλτζμπουργκ (Αυστρία), Βρυξέλλες, Αμβέρσα (Βέλγιο), Πράγα (Τσεχία), Κοπεγχάγη, Άαρχους (Δανία), Ελσίνκι (Φινλανδία), Παρίσι, Λυόν, Στρασβούργο, Τουλούζη, (Γαλλία), Βερολίνο Κολωνία, Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Μόναχο, Στουτγάρδη (Γερμανία) Αθήνα (Ελλάδα) Βουδαπέστη (Ουγγαρία) Δουβλίνο (Ιρλανδία), Ρώμη, Μιλάνο, Τορίνο, Φλωρεντία (Ιταλία) Λουξεμβούργο (Λουξεμβούργο), Άμστερνταμ, Ρότερνταμ, Χάγη (Ολλανδία), Όσλο (Νορβηγία), Βαρσοβία, Κρακοβία (Πολωνία), Λισαβόνα (Πορτογαλία), Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Βαλένθια (Ισπανία), Στοκχόλμη, Γκετενμποργκ, Μάλμε (Σουηδία), Βέρνη, Γενεύη, Ζυρίχη (Ελβετία), Λονδίνο, Μπέρμιγχαμ, Εδιμβούργο, Γλασκόβη, (Ηνωμένο Βασίλειο).

Η νέα πανευρωπαϊκή έκδοση Michelin Main Cities of Europe 2015 θα κυκλοφορήσει στις 12 Μαρτίου και είναι γραμμένη στα αγγλικά.

Για την ιστορία, ο οδηγός ήταν μια ιδέα των αδερφών André και Edouard Μichelin οι οποίοι το 1900, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης στο Παρίσι, σκέφτηκαν να εκδώσουν έναν τουριστικό οδηγό, που θα συμπεριλάμβανε, χρηστικές πληροφορίες, χάρτες, αξιοθέατα, αλλά και τα καλύτερα εστιατόρια της Γαλλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν πρωτοεκδόθηκε ο οδηγός Michelin τα αυτοκίνητα σε ολόκληρη τη Γαλλία δεν ξεπερνούσαν τις 3.000.

Κάπως έτσι τυπώθηκε ο πρώτος οδηγός Μichelin, με έκταση περίπου 400 σελίδων και ο οποίος μέχρι και το 1920 διανεμόταν δωρεάν με την αγορά ελαστικών στους αυτοκινητιστές εκείνης της εποχής με στόχο τη διευκόλυνση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Αρχικά οι αξιολογήσεις των εστιατορίων γίνονταν από αυτούς τους αυτοκινητιστές και πελάτες της εταιρείας Michelin, ωστόσο μετά το 1926, ο οδηγός εισάγει τον τρόπο αξιολόγησης με τα αστέρια που αποδίδονται μόνο στα καλύτερα εστιατόρια. Το 1931, καθιερώνεται το σύστημα βράβευσης με 1, 2 ή 3 αστέρια.

Ο οδηγός μετράει πλέον 24 διεθνείς εκδόσεις ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσίαση της νέας έκδοσης του οδηγού Michelin 2015 που αφορά τη Γαλλία έγινε στις 2 Φεβρουαρίου, στο γαλλικό υπουργείο εξωτερικών, με οικοδεσπότη τον υπουργό εξωτερικών, Laurent Fabius.

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024