Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αριστοκράτισσα της Vogue, η άστεγη αναγνώστρια και η φωτογραφία σκάνδαλο

Η αριστοκράτισσα της Vogue, η άστεγη αναγνώστρια και η φωτογραφία σκάνδαλο

Ήταν από εκείνα τα σκάνδαλα που ξεκινούν με τις πιο αθώες προθέσεις: Η νεαρή Ελίζαμπετ φον Τουρν ουντ Τάξις, αριστοκρατικής οικογένειας με ιστορία αιώνων, έκανε ένα διάλειμμα από τη δουλειά της στην αμερικανική Vogue και πήγε βόλτα στο Παρίσι. Στις βόλτες της, ένα ανέλπιστο θέαμα της έκανε εντύπωση: Μία άστεγη, μέσα στα καλύμματά της, διάβαζε... Vogue.

Ήταν από εκείνα τα σκάνδαλα που ξεκινούν με τις πιο αθώες προθέσεις: Η νεαρή Ελίζαμπετ φον Τουρν ουντ Τάξις, της ευρωπαϊκής αριστοκρατικής οικογένειας με ιστορία αιώνων, έκανε ένα διάλειμμα από τη δουλειά της στην αμερικανική Vogue και πήγε μία βόλτα στο Παρίσι. Στις βόλτες της, ένα ανέλπιστο θέαμα της έκανε εντύπωση: Μία άστεγη, μέσα στα καλύμματά της, διάβαζε… Vogue.

Το σκηνικό έγινε ακόμη πιο σουρρεαλιστικό όταν η Ελίζαμπετ την τράβηξε φωτογραφία και την ανέβασε στο Instagram.

«Το Παρίσι είναι γεμάτο εκπλήξεις, και αναγνώστες της Vogue σε κάθε γωνία» έγραψε. Η ανυποψίαστη Ελίζαμπετ πυροδότησε τότε ένα διαδικτυακό τσουνάμι επικρίσεων.

Πρώτα τα σχόλια στο λογαριασμό της, στη συνέχεια blog μόδας και εφημερίδες ανά τον κόσμο στηλίτευσαν το ότι στην νεαρή συντάκτρια δεν έκανε καμία εντύπωση ο κοινωνικός αποκλεισμός αλλά μόνο το περιοδικό.

Μάταια η Ελίζαμπετ προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. «Η γυναίκα αυτή για εμένα έχει την ίδια αξία όπως και ο οποιοσδήποτε» έγραψε, αλλά τα σχόλια συνεχίζονταν. Στη συνέχεια, ζήτησε «συγγνώμη για την αγανάκτηση που προκάλεσε η ανάρτηση».

Ήταν πολύ αργά. Μετά τη συγγνώμη της, η βρετανική Daily Mail έψαξε και βρήκε την άστεγη -μία 65χρονη- που μάλιστα διαμαρτυρήθηκε επειδή η φωτογραφία της τραβήχτηκε και δημοσιεύτηκε χωρίς να την ρωτήσει.

O οίκος των Τουρν ουντ Τάξις είχε ξεκινήσει τον 13ο αιώνα να στήνει ταχυδρομικά δίκτυα στην κεντρική Ευρώπη (με βάση αρχικά τις ιταλικές πόλεις του βορρά, πριν μεταφερθεί στον γερμανικό χώρο) και κατάληξε στο απόγειό του να ελέγχει μεγάλο μέρος των αποστολών στο δυτικό τμήμα της ηπείρου.

Τελικά ο κορμός του δικτύου απορροφήθηκε τον 19ο αιώνα από το πρωσικό κράτος. Η 28χρονη Ελίζαμπετ, που φέρει τον τίτλο της πριγκίπισσας, έχει σπουδάσει ΜΜΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024