Νέες διοικήσεις σε οργανισμούς που εποπτεύει το υπουργείο Υγείας
Στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), πρόεδρος αναλαμβάνει η Κατερίνα Αντωνίου, Επίκουρη Καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και α' αντιπρόεδρος η Δέσποινα Μακριδάκη που είναι κλινικός φαρμακοποιός ΕΚΠΑ, νοσοκομειακός φαρμακοποιός, διευθύντρια ΕΣΥ και διευθύντρια του ενοποιημένου φαρμακείου του «ΓΝΑ Σισμανόγλειο - Αμαλία Φλέμινγκ».
Στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), πρόεδρος αναλαμβάνει η Κατερίνα Αντωνίου, Επίκουρη Καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και α’ αντιπρόεδρος η Δέσποινα Μακριδάκη που είναι κλινικός φαρμακοποιός ΕΚΠΑ, νοσοκομειακός φαρμακοποιός, διευθύντρια ΕΣΥ και διευθύντρια του ενοποιημένου φαρμακείου του «ΓΝΑ Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ».
Στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) πρόεδρος αναλαμβάνει η Πετρούλα Σαρτζετάκη, δικηγόρος και διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου Aix-Marseille.
Στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων τη θέση του προέδρου παίρνει ο Ανδρέας Καραμπίνης, καθηγητής επείγουσας Ιατρικής ΕΚΠΑ και συντονιστής διευθυντής της ΜΕΘ του Ωνασείου.
Στο Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τοποθετούνται, πρόεδρος ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ομότιμος καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστήμιο Αθηνών και αντιπρόεδρος ο Ευστάθιος Πανταζής, δικηγόρος-κοινωνιολόγος.
Στην ειδική Επιτροπή Κατάρτισης Καταλόγου Συνταγογραφούμενων Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων και Εξορθολογισμού Πλαισίου Χορήγησης Ιδιοσκευασμάτων για Σοβαρές Ασθένειες, πρόεδρος ορκίσθηκε ο Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής φαρμακολογίας και κλινικής φαρμακολογίας, στο Τμήμα Iατρικής, Α.Π.Θ., ενώ στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων, τοποθετήθηκε πρόεδρος ο Ιωάννης Φίλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βραζιλία: Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Μπουένος Αϊρες μετά τις «προσβλητικές» δηλώσεις του Μιλέι
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442