Κοινή επιχείρηση κατά της Μπόκο Χαράμ από Τσαντ και Νίγηρα
Κοινή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία ξεκίνησαν την Κυριακή το Τσαντ και ο Νίγηρας, έχοντας λάβει το πράσινο φως από τη νιγηριανή κυβέρνηση.
Κοινή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία ξεκίνησαν την Κυριακή το Τσαντ και ο Νίγηρας.
Είναι η πρώτη επιχείρηση του Νίγηρα στα βάθη της Νιγηρίας, έπειτα από ανάλογες επιχειρήσεις στη μεθόριο.
Το Τσαντ έχει ήδη στείλει στρατιώτες σε βάθος πολλών χιλιομέτρων εντός της βορειοανατολικής Νιγηρίας κι έχει ανακτήσει εδάφη από την τζιχαντιστική οργάνωση κοντά στα σύνορα Νιγηρίας-Καμερούν.
Στρατιωτικές πηγές του Νίγηρα ανέφεραν ότι οι στρατιώτες του εισήλθαν στα νοτιοανατολικά της Νιγηρίας και έπληξαν θέσεις των ενόπλων της ισλαμιστικής οργάνωσης στην πολιτεία Μπόρνο.
Μία από τις στρατιωτικές πηγές διευκρίνισε ότι η κοινή επιχείρηση έχει πάρει το πράσινο φως από την κυβέρνηση της Νιγηρίας στη πρωτεύουσα Αμπούτζα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Τέσσερις συλλήψεις για τρεις πυρκαγιές από αμέλεια σε Αργολίδα, Καβάλα και Κορινθία
- Έτσι καλωσόρισε τον Πόποβιτς ο Ολυμπιακός (vid)
- Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν – Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
- Μεξικάνικα ΜΜΕ: «Αυτή είναι η πρόταση της ΑΕΚ στον Πινέδα»
- ΠΑΣΟΚ: Θα συνεχίσει ο Γεωργιάδης να καλύπτει τον συκοφάντη σύμβουλό του;
- Χάος σε πτήση Μύκονος-Νάπολη: Νεαροί αγνόησαν οδηγίες, η απογείωση ακυρώθηκε και επενέβη η αστυνομία

