Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο Τσετσένοι κατηγορούμενοι για τον φόνο Νεμτσόφ

Δύο Τσετσένοι κατηγορούμενοι για τον φόνο Νεμτσόφ

Κατηγορίες για τη δολοφονία του επικριτή του Κρεμλίνου Μπόρις Νεμτσόφ απαγγέλθηκαν την Κυριακή σε δύο άνδρες τσετσενικής καταγωγής, ενώ τρία ακόμα άτομα κρατούνται ως ύποπτοι. Ένας από τους δύο κατηγορούμενους, Ζαούρ Νταντάγεφ, παραδέχτηκε την ενοχή του. Είναι ένας «βαθιά θρησκευόμενος μουσουλμάνος» και είχε προσβληθεί από τα σκίτσα του Charlie Hebdo τα οποία υποστήριζε ο Νεμτσόφ.

Κατηγορίες για τη δολοφονία του επικριτή του Κρεμλίνου Μπόρις Νεμτσόφ απαγγέλθηκαν την Κυριακή σε δύο άνδρες τσετσενικής καταγωγής, ενώ τρία ακόμα άτομα κρατούνται ως ύποπτοι.

Ένας από τους δύο κατηγορούμενους, ο Ζαούρ Νταντάγεφ, παραδέχτηκε την ανάμειξή του στη δολοφονία της 27ης Φεβρουαρίου, μετέδωσε το Reuters.

Είναι μουσουλμάνος και φέρεται να είχε προσβληθεί από τα σκίτσα του Μωάμεθ στο περιοδικό Charlie Hebdo, τα οποία υποστήριξε ο Νεμτσόφ.

Ο Νταντάγεφ και ο συγκατηγορούμενός του Άνζορ Γκουμπάσεφ έχουν καταγωγή από την Τσετσενία και συνελήφθησαν στην Ινγκουσετία.

Λίγο μετά την απαγγελία κατηγοριών από δικαστήριο της Μόσχας, ο τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ χαρακτήρισε τον Νταντάγιεφ «βαθιά θρησκευόμενο μουσουλμάνο» που «σοκαρίστηκε» από τα σκίτσα του Charlie Hebdo.

Οι αρχές της Μόσχας είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ακτιβιστής να δολοφονήθηκε λόγω των δηλώσεών του υπέρ των σκίτσων.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Interfax, η Ρωσική Επιτροπή Ερευνών ερευνά το έγκλημα ως «φόνο κατόπιν συμβολαίου». Σύμφωνα με έγγραφα που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο, οι Αρχές θεωρούν ότι ο φόνος διαπράχθηκε από ομάδα ανθρώπων κατόπιν συμφωνίας με οικονομικό αντάλλαγμα, και επιπλέον σχετίζεται με εκβιασμούς και δωροδοκίες.

Ο Νταντάγιεφ και ο συγκατηγορούμενός του Γκουμπάσεφ κατηγορούνται τόσο για το σχεδιασμό όσο και για την εκτέλεση της δολοφονίας.

Με ανακοίνωσή του στο Instagram, ο τσετσένος ηγέτης Καντίροφ επιβεβαίωσε ότι ο Νταντάγεφ υπήρξε μέλος της τσετσενικής αστυνομίας και μάλιστα παρασημοφορήθηκε.

Υπό κράτηση παραμένουν στο μεταξύ ακόμα τρεις ύποπτοι, ανάμεσά τους ο μικρότερος αδελφός του Γκουμπάσεφ. Και οι τρεις φέρονται να αρνούνται κάθε ανάμειξη.

Σύμφωνα με το Interfax, ένας έκτος ύποπτος πέταξε χειροβομβίδα στους αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον συλλάβουν στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε πυροδοτώντας μια δεύτερη χειροβομβίδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024