Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: «Δεν κάνω πίσω» λέει βγαίνοντας από τη φυλακή ο Αλεξέι Ναβάλνι

Ρωσία: «Δεν κάνω πίσω» λέει βγαίνοντας από τη φυλακή ο Αλεξέι Ναβάλνι

Ο σφοδρός πολέμιος του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι διαμηνύει ότι «δεν θα κάνει πίσω» μετά την αποφυλάκισή του στη Μόσχα, μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία-σοκ του αντιπολιτευόμενου Μπόρις Νεμτσόφ. Ο Ναβάλνι είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 ημερών για «παράνομη» διανομή φυλλαδίων που καλούσαν στην αντικυβερνητική συγκέντρωση της 1ης Μαρτίου, η οποία τελικά λόγω των γεγονότων μετατράπηκε σε πορεία στη μνήμη του Μπόρις Νεμτσόφ.

Ο σφοδρός πολέμιος του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι διαμηνύει ότι «δεν θα κάνει πίσω» μετά την αποφυλάκισή του στη Μόσχα, μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία-σοκ του αντιπολιτευόμενου Μπόρις Νεμτσόφ.

Ο Ναβάλνι είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 ημερών για «παράνομη» διανομή φυλλαδίων που καλούσαν στην αντικυβερνητική συγκέντρωση της 1ης Μαρτίου, η οποία τελικά λόγω των γεγονότων μετατράπηκε σε πορεία στη μνήμη του Μπόρις Νεμτσόφ.

Ο Ναβάλνι, δεινός μπλόγκερ που έγινε γνωστός κυρίως καταγγέλλοντας τη διαφθορά στους κόλπους της ρωσικής ελίτ, καταγγέλλει ότι είναι πολιτικά υποκινούμενες από το Κρεμλίνο όλες οι δικαστικές υποθέσεις με τις οποίες έχει έλθει αντιμέτωπος.

Πέρυσι είχε κριθεί ένοχος, όπως και ο μικρότερος αδελφός του Όλεγκ, για υπεξαίρεση περίπου 400.000 ευρώ από το ταμείο ρωσικής θυγατρικής της γαλλικής εταιρίας καλλυντικών Yves Rocher.

Ο Ναβάλνι καταδικάστηκε σε τρεισήμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή στην υπόθεση αυτή, ενώ στον αδελφό του επιβλήθηκε ίδια ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από κέντρο κράτησης στη Μόσχα, ο Ναβάλνι δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει παρά το θάνατο του Μπόρις Νεμτσόφ, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες σε απόσταση αναπνοής από το Κρεμλίνο με τους συμμάχους του να καταγγέλλουν πολιτική δολοφονία.

«Δεν θα μειώσουμε τις προσπάθειές μας. Δεν θα υπαναχωρήσουμε. Η τρομοκρατική ενέργεια δεν πέτυχε το στόχο της: δεν φόβισε κανένα» δήλωσε ο Ναβάλνι, στον οποίο οι ρωσικές Αρχές αρνήθηκαν να δώσουν προσωρινή άδεια για να παραστεί στην κηδεία του Νεμτσόφ την Τρίτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024