Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Κασιδιάρης για την επίθεση στη Λιάνα Κανέλλη

Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Κασιδιάρης για την επίθεση στη Λιάνα Κανέλλη

Ξεκίνησε στο Μονομελές Πρωτοδικείο η δίκη του Ηλία Κασιδιάρη για το χαστούκι σε βάρος της
Λιάνας Κανέλλη και την εκτόξευση νερού κατά της Ρένας Δούρου κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στις 7 Ιουνίου 2012. «Δέχθηκα τέσσερις μπουνιές στο πρόσωπο. Προσπάθησα να μη πέσω κάτω και ήθελα να αποφύγω το ρεζιλίκι, να έχω πέσει κάτω και μάλιστα σε στούντιο από τις μπουνιές» είπε στην κατάθεσή της η βουλευτής του ΚΚΕ.

Ξεκίνησε στο Μονομελές Πρωτοδικείο η δίκη του Ηλία Κασιδιάρη για το χαστούκι σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη και την εκτόξευση νερού κατά της Ρένας Δούρου κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στις 7 Ιουνίου 2012.

«Δέχθηκα τέσσερις μπουνιές στο πρόσωπο. Προσπάθησα να μη πέσω κάτω και ήθελα να αποφύγω το ρεζιλίκι, να έχω πέσει κάτω και μάλιστα σε στούντιο από τις μπουνιές» είπε στην κατάθεσή της η βουλευτής του ΚΚΕ.

Η κ.Κανέλλη ανέφερε ότι από τα χτυπήματα επιδεινώθηκε η υγειά της. «Ήμουν ένας άνθρωπος σε πλήρη οδύνη» είπε η βουλευτής. «Δεν θέλησα να κάνω μήνυση γιατί από μόνη της η πράξη είναι εξευτελιστική».

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε ένσταση του κατηγορουμένου περί ακυρότητας του κατηγορητηρίου επειδή – όπως είπε – δεν προηγήθηκε για τη πράξη αυτή άρση ασυλίας του.

Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε την προβολή του βίντεο με την επίθεση. Ήδη, στην έδρα του δικαστηρίου τοποθετήθηκε υπολογιστής για την προβολή του επίμαχου υλικού.

Η δίκη διεκόπη για λίγη ώρα, καθώς συγκεντρωμένοι προς συμπαράσταση του κατηγορούμενου αποδοκίμασαν την κ. Κανέλλη τη στιγμή που αυτή απάντησε στη συνήγορο υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη όταν την αποκάλεσε «πρώιμη κομμουνίστρια». Η βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε αμέσως στη δικηγόρο ότι «οι κομμουνιστές, παλιοί και καινούργιοι ορθώνουν ανάστημα στον φασισμό», απάντηση που προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίεςκαι βαρείς χαρακτηρισμούς σε βάρος της κ. Κανέλλη από τους υποστηρικτές του κατηγορουμένου.

Τι κατέθεσε ο Γ.Παπαδάκης

«Ενισχύσεις από τον αρχηγό» ζητούσε ο Ηλίας Κασιδιάρης τηλεφωνικά, αμέσως μετά το επεισόδιο στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο Γιώργος Παπαδάκης, «οικοδεσπότης» της εκπομπής, κατά την οποία σημειώθηκε η επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου.

Ο δημοσιογράφος κατέθεσε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ότι αμέσως μετά το περιστατικό, όπως του είπαν οι συνεργάτες του, ο κατηγορούμενος υπό απειλές, που εκτόξευε, προσπάθησε να φύγει από τον χώρο, φωτογραφίζοντας παράλληλα συντελεστές της εκπομπής. Ο κ. Παπαδάκης είπε επίσης στο δικαστήριο πως οι συνεργάτες του, του είπαν πως άκουσαν τον Ηλία Κασιδιάρη να τηλεφωνεί και να ζητά «ενισχύσεις» από τον «αρχηγό».

Αναφερόμενος στα χτυπήματα που μπροστά του είχε δεχθεί «ζωντανά» η κ. Κανέλλη, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ήταν πολύ έντονα χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει επακριβώς αν επρόκειτο για χαστούκια ή γροθιές.

Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση της Έδρας, ο δημοσιογράφος απάντησε: «Ήταν έντονα. Το χέρι ήταν ελαφρά κλεισμένο. Το χτύπημα ήταν πολύ ισχυρό. Κάποιο χτύπημα πήγε στον αέρα».

Στην κατάθεσή του ο αρχισυντάκτης της εκπομπής Αντώνης Παπαδάκης, είπε ότι μόλις είδε το περιστατικό από το «κοντρόλ» κατέβηκε αμέσως στο πλατό. Όπως ανέφερε στον διάδρομο, είδε τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος στην προσπάθειά του να φύγει χτυπούσε με τον αγκώνα του όποιον συναντούσε.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είναι αντιμέτωπος, ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, για τις κατηγορίες της απρόκλητης και έμπρακτης εξύβρισης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Και ο ίδιος ο κατηγορούμενος έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος των κ.κ. Κανέλη και Δούρου για το αδίκημα της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα μετά την απολογία του για το «βίντεο Μπαλτάκου». Ωστόσο επέστρεψε στη φυλακή που κρατείται προσωρινά για διακεκριμένη οπλοκατοχή στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024