Δεν αναμένεται απόφαση για εκταμίευση δόσης στο Eurogroup
Η εμπλουτισμένη λίστα της ελληνικής κυβέρνησης με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα βρεθεί στο επίκεντρο του Eurogroup της Δευτέρας, χωρίς ωστόσο να αναμένεται απόφαση για την εκταμίευση μέρους της τελευταίας δόσης του δεύτερου πακέτου βοήθειας, σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης. Κι αυτό, όπως εξηγεί ο ίδιος, γιατί θα πρέπει προηγουμένως να γίνει τεχνική επεξεργασία των μέτρων και να υπάρξει έγκριση από τους εκπροσώπους των δανειστών, τους θεσμούς.
Η εμπλουτισμένη λίστα της ελληνικής κυβέρνησης με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα βρεθεί στο επίκεντρο του Eurogroup της Δευτέρας, χωρίς ωστόσο να αναμένεται απόφαση για την εκταμίευση μέρους της τελευταίας δόσης του δεύτερου πακέτου βοήθειας, σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.
Κι αυτό, όπως εξηγεί ο ίδιος, γιατί θα πρέπει προηγουμένως να γίνει τεχνική επεξεργασία των μέτρων και να υπάρξει έγκριση από τους εκπροσώπους των δανειστών, τους θεσμούς.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμικών εκπροσώπων θα πρέπει να εντατικοποιηθούν.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Ευρωζώνης μέχρι στιγμή δεν έχει γίνει καμία συζήτηση σε επίπεδο ομάδας εργασίας του Eurogroup και φυσικά δεν υπάρχει εικόνα για τις επιπτώσεις των μέτρων. Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος, πρώτα θα αξιολογηθεί το πακέτο από τους εκπροσώπους των θεσμών και μετά θα έρθει στην ομάδα εργασίας του Eurogroup.
Απαντώντας σε ερώτηση εάν είναι εφικτή η τμηματική εκταμίευση της δόσης των 7,2 δις ευρώ που είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα, o ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι αυτό μπορεί να γίνει υπό όρους και προϋποθέσεις.
Σημείωσε, όμως, ότι θα πρέπει προηγουμένως να υπάρχει πλήρης εικόνα για τα μέτρα που περιέχονται στην απόφαση του προηγούμενου Eurogoroup καθώς και ότι αυτά θα πρέπει να είναι κοστολογημένα.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν αναμένεται να γίνει συζήτηση και αξιολόγηση σε τεχνικό επίπεδο πριν από το Εurogroup της Δευτέρας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση μέρους της δόσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442