Τηλεδιάσκεψη μεταξύ Πούτιν, Ποροσένκο, Μέρκελ και Ολάντ για την Ουκρανία
Τηλεδιάσκεψη πρόκειται να έχουν το βράδυ της Δευτέρας οι ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας με θέμα αφενός την εκεχειρία που συμφωνήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου στο Μινσκ και αφετέρου τη διένεξη Κιέβου - Κρεμλίνου για το φυσικό αέριο, όπως ανακοίνωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ.
Τηλεδιάσκεψη πρόκειται να έχουν το βράδυ της Δευτέρας οι ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας με θέμα αφενός την εκεχειρία που συμφωνήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου στο Μινσκ και αφετέρου τη διένεξη Κιέβου – Κρεμλίνου για το φυσικό αέριο, όπως ανακοίνωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ.
Νωρίτερα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη Γενεύη, κατέστησε σαφές σε όλους τους τόνους ότι η Μόσχα και οι φιλορώσοι αυτονομιστές τους οποίους στηρίζει στην Ουκρανία έχουν δύο επιλογές: ή να εφαρμόσουν τη συμφωνηθείσα κατάπαυση του πυρός ή να έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες που μπορεί να πλήξουν τη ρωσική οικονομία.
Η εκεχειρία πρέπει να τηρηθεί σε όλες τις περιοχές, τόνισε ο Κέρι, περιλαμβανομένης της στρατηγικής σημασίας πόλης Ντεμπάλτσεβε.
«Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε θα υπάρχουν αναπόφευκτα περαιτέρω συνέπειες, οι οποίες θα πιέσουν ακόμη περισσότερο την ήδη βεβαρημένη οικονομία της Ρωσίας», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.
Εν μέσω εντάσεων τόσο για την κρίση στην Ουκρανία όσο και λόγω των αμερικανικών εκκλήσεων για ενδελεχή έρευνα για τη δολοφονία του ρώσου αντιπολιτευόμενου Μπόρις Νεμτσόφ, το κλίμα στη Γενεύη τη Δευτέρα ήταν κάθε άλλο παρά φιλικό.
Κέρι και Λαβρόφ αντάλλαξαν μία πολύ τυπική χειραψία μπροστά από τους φωτογράφους, λίγες μόλις μέρες αφότου ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έλεγε στο Κογκρέσο ότι ρώσοι αξιωματούχοι του έλεγαν ψέματα κατάματα σχετικά με τον ρόλο της Μόσχας στην Ουκρανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιταλία: Επιχειρηματίας μέλος ακροδεξιού κόμματος ξυλοκόπησε μετανάστη και ανάρτησε το βίντεο
- «Ο Τζόλης απέρριψε νέα πρόταση γιατί θέλει μόνο Άρσεναλ» (vid)
- Ηλεία: Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών για τέσσερις πεζοπόρους που εγκλωβίστηκαν στο φαράγγι Σιπρένι
- Σύλληψη 19χρονου για απόπειρα βιασμού 14χρονης σε εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι
- Ο Φορλάν ανέλαβε την Ουρουγουάη μετά την αποτυχία στο Μουντιάλ (pic)
- Γεννήσεις: Κατάρρευση την τελευταία 20ετία – Χαμηλά εισοδήματα και στεγαστική κρίση ανάμεσα στις αιτίες
- Μήπως οι γυναίκες είναι αυτές που κινούν τα νήματα στην Οδύσσεια;
- Ρόδρι: «Ο Λαμίν Γιαμάλ πρέπει να ηρεμήσει το άγχος του»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442