Bloomberg: Η Ελλάδα 5η χειρότερη χώρα στο «δείκτη δυστυχίας»
Η Βενεζουέλα, η Αργεντινή, η Νότια Αφρική, η Ουκρανία και η Ελλάδα είναι, κατά σειρά, οι πέντε «πιο επώδυνες οικονομίες για να ζεις και να δουλεύεις», σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του Bloomberg που συνθέτουν τον «δείκτη δυστυχίας» για το 2015.
Η Βενεζουέλα, η Αργεντινή, η Νότια Αφρική, η Ουκρανία και η Ελλάδα είναι, κατά σειρά, οι πέντε «πιο επώδυνες οικονομίες για να ζεις και να δουλεύεις», σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του Bloomberg που συνθέτουν τον «δείκτη δυστυχίας» για το 2015.
Ο δείκτης προκύπτει από το συνδυασμό πληθωρισμού και ανεργείας.
Όπως χαρακτηριστικά ξεκινά το δημοσίευμα: «Ο πληθωρισμός είναι μια ασθένεια που μπορεί να διαλύσει μια κοινωνία, όπως είχε πει κάποτε ο νομπελίστας οικονομολόγος Μίλτον Φρίντμαν. Αν προσθέσουμε στη διάγνωση και την αυξανόμενη ανεργία, ο κλάδος του χρησιμοποιεί έναν όχι και τόσο τεχνικό όρο για τον εξουθενωτικό αντίκτυπο στους ανθρώπους: Δυστυχία».
Η κατάταξη του Bloomberg:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι τροφές που τα βάζουν με το φούσκωμα
- Δύο οι διορισμοί του Μακάριου Λαζαρίδη στο Δημόσιο ως απόφοιτος Πανεπιστημίου, με πτυχίο από κολλέγιο «μαϊμού»
- Γιατί τα έργα της Φρίντα Κάλο δεν πρέπει να φύγουν από το Μεξικό
- Το ένα πράγμα που δεν κάνεις μετά το πρώτο ραντεβού
- Ενεργειακή κρίση: Η ΕΕ σκέπτεται να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Μαίρη Κατράντζου και Ιζαμπέλα Ροσελίνι δημιουργούν αντικείμενα-φετίχ του στυλ
- Πρόστιμα και εισαγωγές για ελλείψεις φαρμάκων – Παραγωγή καινοτόμων θεραπειών σε νοσοκομεία
- Ο αποκλεισμός των Στενών του Ορμούζ από τις ΗΠΑ και το Ιράν ενδέχεται να αναζωπυρώσει τις εντάσεις στον Κόλπο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442