Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοβαρά προβλήματα από τις βροχές σε Μάνδρα Αττικής και Ζάκυνθο

Σοβαρά προβλήματα από τις βροχές σε Μάνδρα Αττικής και Ζάκυνθο

Προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη σε όλη τη χώρα. Μεγάλες πλημμύρες σημειώθηκαν στη Μάνδρα Αττικής, τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο από την νεροποντή. Η Πυροσβεστική δέχτηκε 45 κλήσεις, ενώ απεγκλώβισε οκτώ άτομα στη Μάνδρα. Πλημμύρες και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε δεκάδες χωριά της Ζακύνθου.

Προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη σε όλη τη χώρα.

Μεγάλες πλημμύρες σημειώθηκαν στη Μάνδρα Αττικής, τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο από την νεροποντή. Η Πυροσβεστική δέχτηκε 45 κλήσεις από τις συγκεκριμένες περιοχές.

Στη Μάνδρα δρόμοι, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, καθώς ξεχείλισε παλιά ρέμα. Το κέντρο της πόλης είναι σχεδόν αδιάβατο από τα νερά.

Έξι άτομα χρειάστηκε να απομακρύνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τα σπίτια τους και δύο από το αυτοκίνητό τους, ενώ αυτήν την ώρα συνεχίζονται οι αντλήσεις από τους πυροσβέστες.
{{{ map }}}
Πλημμύρες και εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκαν το βράδυ και σε δεκάδες χωριά της Ζακύνθου μετά από πολύωρες βροχοπτώσεις.

Δύο γυναίκες κινδύνεψαν όταν τα οχήματά τους εγκλωβίστηκαν στην περιοχή Λαγανά και χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να τις σώσει.

Το ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη πλημμύρισε στο ύψος του αεροδρομίου Ζακύνθου με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Ζακύνθου – Κερίου και χρειάσθηκε να παρέμβουν ερπυστριοφόρα οχήματα του Δήμου.

Από τις βροχές πλημμύρισαν διάφορες περιοχές σε Μουζάκι, Καταστάρι, Λαγανά, Αγγερικό, Άγιο Σώστη Λαγοπόδο, Πηγαδάκια, Αλυκανά και αλλού.

Από τους κεραυνούς μετασχηματιστές της ΔΕΗ υπέστησαν βλάβες με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο σκοτάδι δεκάδες χωριά.

Ακόμα μεγάλες εκτάσεις γης αλλά και δρόμοι «εξαφανίστηκαν» καθώς το ύψος του νερού έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε αρκετά χωριά του νησιού.

Τέλος, η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού χρειάστηκε να επέμβει σε δύο περιπτώσεις για άντληση υδάτων, σε υπόγεια στην πόλη της Ζακύνθου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

inbox
today

Τα θέματα της επικαιρότητας που θα σε απασχολήσουν σήμερα

Sports in

Spotlight

Life Scene

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024