Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Υποχώρησε τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία

Ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία υποχώρησε τον Ιανουάριο για έκτο συνεχόμενο μήνα αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ) θα προβεί σε περαιτέρω μέτρα τόνωσης της ρευστότητας. Σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2% τον Ιανουάριο, ενώ δομικός πληθωρισμός –που εξαιρεί τις τιμές ενέργειας και τροφίμων - αυξήθηκε κατά 2,2%.

Ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία υποχώρησε τον Ιανουάριο για έκτο συνεχόμενο μήνα αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ) θα προβεί σε περαιτέρω μέτρα τόνωσης της ρευστότητας.

Σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2% τον Ιανουάριο, ενώ δομικός πληθωρισμός –που εξαιρεί τις τιμές ενέργειας και τροφίμων – αυξήθηκε κατά 2,2%.

Οι αναλυτές ανέμεναν πως ο εθνικός δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) θα αυξανόταν κατά 0,3%, έναντι 0,5% το Δεκέμβριο και ότι ο δομικός πληθωρισμός θα ανερχόταν στο 2,3%, από 2,5% το Δεκέμβριο.

Οι αναλυτές προβλέπουν πως μετά το τρίτο τρίμηνο του 2015 ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία αναμένεται να επιταχυνθεί και πάλι, γεγονός που όπως αναφέρουν ενδεχομένως να καθυστερήσει ενδεχόμενη νέα χαλάρωση εκ μέρους της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας.

Πάντως, αποτελεί κινεί αντίληψη πως η συνεχιζόμενη επιβράδυνση του πληθωρισμού αυξάνει την πίεση στην κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας να εισαγάγει περισσότερα κίνητρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το Βερολίνο χαρίζει το σπίτι του Γκέμπελς, αλλά δεν το θέλει κανείς

Το κτήμα μαζί με το ακίνητο των δεκάδων δωματίων δίνεται δωρεάν, σε διαφορετική περίπτωση θα κατεδαφιστεί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024