Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σταθάκης: Άμεσα στη Βουλή η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια

Νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων θα καταθέσει άμεσα στην Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης. Τη σχετική αναφορά έκανε ο υπουργός σε έγγραφη απάντησή του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί πως θα πορευθεί η νέα συγκυβέρνηση στο θέμα των «κόκκινων» δανείων.

Νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων θα καταθέσει άμεσα στην Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

Τη σχετική αναφορά έκανε ο υπουργός σε έγγραφη απάντησή του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί πως θα πορευθεί η νέα συγκυβέρνηση στο θέμα των «κόκκινων» δανείων.

Ανάμεσα στα ερωτήματα που έχει απευθύνει στην κυβέρνηση ο κ. Νικολόπουλος ήταν και για το αν υπάρχει σχέδιο για «κούρεμα» κόκκινων δανείων, ώστε να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση και να αποδεσμευτούν πόροι για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των προβληματικών επιχειρήσεων.

Σημειώνεται πως η Τράπεζα της Ελλάδος στην έκθεσή της για την ελληνική οικονομία που έδωσε χθες στην δημοσιότητα αναφέρει πως το μοντέλο διαχείρισης που θα επιλεγεί για τα κόκκινα δάνεια πρέπει να μην δημιουργεί κίνητρα για αθέτηση οφειλών στους δανειολήπτες που έχουν δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, να συνεισφέρει στην εξεύρεση της καταλληλότερης, κατά περίπτωση, λύσης και, εφόσον είναι δυνατόν, στην ελάφρυνση των δανειοληπτών που αποδεδειγµένα βρίσκονται σε πρόσκαιρη δυσχέρεια αποπληρωµής των υποχρεώσεών τους, ενώ ειδικά για τις ρυθμίσεις επιχειρηματικών δανείων αναφέρει πως θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τη βιωσιμότητα των επιχειρησιακών σχεδίων, ώστε να μη δεσμεύονται πόροι σε εταιρείες που δεν έχουν καμία προοπτική επιβίωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024