ΣΕΤΕ: Εφικτός ο στόχος για 25 εκατομμύρια διεθνών αφίξεων το 2015
Εφικτό θεωρεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) τον στόχο για 25 εκατομμύρια διεθνών τουριστικών αφίξεων το 2015 και απευθύνει έκκληση για διασφάλιση σταθερού φορολογικού πλαισίου και μη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και τα τουριστικά καταλύματα.
Εφικτό θεωρεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) τον στόχο για 25 εκατομμύρια διεθνών τουριστικών αφίξεων το 2015 και απευθύνει έκκληση για διασφάλιση ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου και μη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και τα τουριστικά καταλύματα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΕΤΕ οι πρώτες εκτιμήσεις για τον ελληνικό τουρισμό το 2015 κινούνται με θετικό πρόσημο, θέτοντας ως στόχο τα 25 εκατομμύρια διεθνών αφίξεων, εκ των οποίων τα 2,5 εκατ. αφίξεις κρουαζιέρας και τα άνω των 14 δισ. ευρώ άμεσα έσοδα. Οι εκτιμήσεις συνυπολογίζουν τα πρώτα στοιχεία για τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων οι οποίες, για το 2015, εμφανίζονται στο σύνολό τους αυξημένες κατά 1 εκατομμυριο σε σχέση με το 2014.
Ο ΣΕΤΕ υποστηρίζει πως με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους και την αποδοχή από το Eurogroup των μεταρρυθμιστικών προτάσεων, λήγει μία τρίμηνη περίοδος αβεβαιότητας και δίνεται η δυνατότητα να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του 2015.
Σύμφωνα με το Σύνδεσμο, βασική προϋπόθεση για τη συνέχιση της θετικής πορείας του τουρισμού είναι σε πρώτη φάση η διασφάλιση σταθερού φορολογικού πλαισίου, το οποίο δεν θα δημιουργήσει επιπρόσθετα εμπόδια λίγο πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.
«Οι πρόσφατες αναφορές για πιθανή κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και τα τουριστικά καταλύματα, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν, εάν τελικά επαληθευθούν, συνθήκες έντονης ανάσχεσης της δυναμικής πορείας του τουρισμού μας. Αυτό θα συμβεί διότι η τουριστική κίνηση θα στραφεί προς τις ανταγωνίστριες χώρες, οι οποίες διατηρούν χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ στα τουριστικά τους πακέτα», σημειώνει ο ΣΕΤΕ.
Κατά τον ΣΕΤΕ σημαντική επίσης προϋπόθεση για τη συνέχιση της θετικής πορείας του τουρισμού αποτελεί η άμεση ολοκλήρωση και ενεργοποίηση του νέου επενδυτικού νόμου και του ΕΣΠΑ με στόχο την υλοποίηση επενδύσεων σε υποδομές νέων και υφιστάμενων κλινών, πρωτίστως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού τουρισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βιρτζίνια: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Κόμι που κατηγορείται ότι απείλησε τη ζωή του Τραμπ
- Ο Τραμπ μελετάει «πιθανή μείωση» των αμερικανικών στρατευμάτων στη Γερμανία
- Δυτική Οχθη: Σκότωσαν έφηβο Παλαιστίνιο οι ισραηλινές δυνάμεις και, απλώς, το επιβεβαίωσαν
- Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοση του κυβερνήτη της Σιναλόα, κατηγορώντας τον για σχέσεις με το ομώνυμο καρτέλ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Γιατί ανησυχούν
- Το Ισραήλ αναχαιτίζει στολίσκο που κατευθύνεται στη Γάζα, ανοιχτά της Κρήτης

