Κάνε το καλό και ρίξ’ το στο …The City Game
Μία εφαρμογή για «έξυπνα» τηλέφωνα που μας προτρέπει να κάνουμε καλές πράξεις, κοινωνικού ή περιβαλλοντικού χαρακτήρα και με το «αζημίωτο», σχεδίασαν τρεις Έλληνες προγραμματιστές. Πρόκειται για την εφαρμογή The City Game που φέρει την υπογραφή των Φώτη Μεράκου, Ιουστίνου Σαρρή και Θωμά Παπασπύρου.
Μία εφαρμογή για «έξυπνα» τηλέφωνα που μας προτρέπει να κάνουμε καλές πράξεις, κοινωνικού ή περιβαλλοντικού χαρακτήρα και με το «αζημίωτο», σχεδίασαν τρεις Έλληνες προγραμματιστές. Πρόκειται για την εφαρμογή The City Game που φέρει την υπογραφή των Φώτη Μεράκου, Ιουστίνου Σαρρή και Θωμά Παπασπύρου.
Όπως δηλώνουν, η ιδέα προέκυψε από προσωπικές τους εμπειρίες και άρχισε να σχεδιάζεται το 2014.
Το The City Game λειτουργεί ως εξής:
Ο χρήστης ενημερώνεται καθημερινά για τις «προκλήσεις» που έχει να αντιμετωπίσει.
Επιλεγεί λοιπόν την «καλή πράξη της ημέρας» και αφού τη φέρει εις πέρας θα πρέπει να βγάλει μια φωτογραφία που να την επιβεβαιώνει. Αναλόγως των επιδόσεων, ο χρήστης κερδίζει πόντους οι οποίοι εξαργυρώνονται με δώρα.
Τα δώρα κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, αφού και αυτά βοηθούν για να κάνει κάποιος ένα καλό.
Για παράδειγμα, δωρίζονται κάδοι κομποστοποίησης ώστε να μειωθεί η ποσότητα απορριμμάτων ή πάνινες τσάντες ώστε να αποφεύγεται η χρήση πλαστικής σακούλας στο σούπερ μάρκετ.
Πρόσφατα, μάλιστα, προστέθηκαν και άλλα δώρα, που δεν καταλήγουν στους χρήστες της εφαρμογής, αλλά ενισχύουν ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η καινοτομία χρειάζεται προστατευτικά μέτρα», λέει ο Γκουτέρες για την AI – Μεγάλος κίνδυνος για τα παιδιά
- UEFA κατά της FIFA για την υπόθεση Μπαλογκάν: «Ξεπέρασε κάθε όριο»
- Φεστιβάλ Βενετίας: Στον Τζορτζ Κλούνεϊ ο Χρυσός Λέων
- Απάτη «μαμούθ» κατά ναυτιλιακής εταιρείας με λεία 4 εκατ. ευρώ με την μέθοδο τύπου BEC
- Απάτη ΕΟΠΥΥ: Στα δικαστήρια Πειραιά ο φαρμακοποιός και πρώην υποψήφιος βουλευτής
- Σγουρός: «Προσωπικές του απόψεις» λένε πηγές του ΠΑΣΟΚ στο in, για τις δηλώσεις περί συγκυβέρνησης με τη ΝΔ




