«Το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη δεν συζητείται». Αυτό τόνισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που συζητείται είναι πώς θα εμπιστευτεί ο ένας τον άλλον για να προχωρήσουμε μαζί».

«Το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη δεν συζητείται». Αυτό τόνισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που συζητείται είναι πώς θα εμπιστευτεί ο ένας τον άλλον για να προχωρήσουμε μαζί».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφο και επιχειρηματία, Αριάννα Χάφινγκτον, για την ιστοσελίδα HuffingtonPost.com και απαντώντας, ανάμεσα σε άλλα θέματα και σε ερωτήσεις για την Ελλάδα, η επικεφαλής του ΔΝΤ υποστήριξε ότι «έφτασε η ώρα να ακούσουμε ο ένας τον άλλον. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα έχουμε πρόοδο».

Σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ, «αυτή τη στιγμή, το θέμα αφορά αυτή καθ’ αυτήν την ελληνική οικονομία. Το ζητούμενο», όπως σημείωσε, «είναι η ελληνική οικονομία, μέσα από ένα συνολικό σχέδιο, να μπορέσει να γίνει πιο ισχυρή και πιο αποτελεσματική, ώστε να δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας θέσεων εργασίας».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι πολλοί νέοι και τα «καλά μυαλά» εγκαταλείπουν την Ελλάδα και «ενδεχομένως, δεν θα επιστρέψουν ξανά», η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ανέφερε ότι «τώρα, το ζήτημα δεν είναι μόνο δημοσιονομικό ή μόνο αναπτυξιακό. Τις επόμενες ώρες και τους επόμενους μήνες», τόνισε, «η ελληνική κυβέρνηση έχει να κάνει πολύ δουλειά» και ότι «σ’ αυτή τη διαδικασία πρέπει οι πιστωτές να λάβουν υπόψιν τις προσπάθειες του Ελληνικού λαού, τις δυσκολίες και τις θυσίες κι αυτές πρέπει να αναγνωριστούν και πρέπει να καταλήξουμε σε ένα αποτελεσματικό και βιώσιμο σχέδιο για να βοηθηθεί η Ελλάδα».

Η Κριστίν Λαγκάρντ επεσήμαινε ότι «πρέπει να αξιοποιήσουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού και να τις κεφαλαιοποιήσουμε, για να πάμε μπροστά. Δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει και αυτές που πρέπει να γίνουν».

Ακολούθως, είπε ότι «πολύ συχνά, αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι επώδυνες και συγκρούονται με συγκεκριμένα συμφέροντα. Όμως, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες, γιατί θα κάνουν την χώρα πιο ανταγωνιστική, πιο αποτελεσματική και πιο παραγωγική. Χωρίς αυτές, οι θυσίες πάνε χαμένες».

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υποστήριξε ότι «το Ταμείο θα συνεχίσει και είναι έτοιμο να βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση να αξιολογήσει με ποιες αλλαγές επιθυμεί να προχωρήσει πρώτα».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη δεν συζητείται» και ότι «αυτό που συζητείται είναι πως θα εμπιστευτεί ο ένας τον άλλον για να προχωρήσουμε μαζί».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr