Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Παναθηναϊκός στον τελικό με «buzzer» του Γιάνκοβιτς στην Πυλαία

Ο Παναθηναϊκός στον τελικό με «buzzer» του Γιάνκοβιτς στην Πυλαία

Στον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ προκρίθηκε για 11η συνεχή χρονιά ο Παναθηναϊκός. Με τρίποντο του Βλάντο Γιάνκοβιτς στην εκπνοή, οι «πράσινοι» επικράτησαν στην Πυλαία 71-68 του ΠΑΟΚ στον -καθυστερούμενο- ημιτελικό της διοργάνωσης και θα έχουν τη δυνατότητα να υπερασπιστούν τον τίτλο τους απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών, που περίμενε εδώ και... δύο μήνες να μάθει τον αντίπαλό του.

Στον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ προκρίθηκε για 11η συνεχή χρονιά ο Παναθηναϊκός. Με τρίποντο του Βλάντο Γιάνκοβιτς στην εκπνοή, οι «πράσινοι» επικράτησαν στην Πυλαία 71-68 του ΠΑΟΚ στον -καθυστερούμενο- ημιτελικό της διοργάνωσης και θα έχουν τη δυνατότητα να υπερασπιστούν τον τίτλο τους απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών, που περίμενε εδώ και… δύο μήνες να μάθει τον αντίπαλό του.

Ο Παναθηναϊκός πήρε από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο του αγώνα, με «όπλο» την πολύ καλή άμυνά του, που υποχρέωσε τους γηπεδούχους σε λάθη και πολλά άστοχα σουτ από την περιφέρεια.

Την ίδια στιγμή, πάντως, οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήταν και αυτοί πολύ άστοχοι και δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν όσο θα έπρεπε την κυριαρχία του Εστεμπάν Μπατίστα μέσα στη ρακέτα.

Ταυτόχρονα, τα επιθετικά ριμπάουντ επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να μείνει κοντά στο σκορ και ολόκληρο το πρωτο ημίχρονο κύλησε με τους «πράσινους» να έχουν μία διαφορά 5-8 πόντων και να ολοκληρώνουν το 20λεπτο στο +6 (33-27).

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γπηεδούχους να έχουν 0/11 τρίποντα, τους φιλοξενούμενους 1/11, τον Μπατίστα να έχει 11 πόντους με μόλις τέσσερα σουτ εντός πεδιάς και τον Διαμαντίδη φορτωμένο με τρία φάουλ.

Με πέντε διαδοχικούς πόντους του Σλότερ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε για πρώτη φορά στο +11 (38-27), αλλά σε αυτό το κρίσιμο σημείο ο ΠΑΟΚ βρήκε για πρώτη φορά λύση από την περιφέρεια, και μάλιστα με συνεχόμενα τρίποντα των Κάρτερ και Μαργαρίτη, που τον κράτησαν στο παιχνίδι (38-33) και έβαλαν… φωτιά στην Πυλαία.

Στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου ο «Δικέφαλος του Βορρά» πλησίασε και στους δύο πόντους (50-48), με πρωταγωνιστή τον Λάνγκφορντ, και μάλιστα είχε την ευκαιρία να περάσει και μπροστά, όμως το τρίποντο του Όντουμ δεν βρήκε στόχο.

Το σημείο αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό, καθώς στη συνέχεια Γκιστ και Σλότερ κράτησαν το προβάδισμα του Παναθηναϊκού, μέχρι να επιστρέψει στο παρκέ ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Με έξι συνεχόμενους πόντους (τρίποντο και καλάθι-φάουλ) και μία ασίστ (στον Γκιστ) του αρχηγού τους, οι «πράσινοι» ξέφυγαν 64-52 πέντε λεπτά πριν τη λήξη και έδειξαν να «καθαρίζουν» την πρόκριση.

Κι όμως, ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει. Εκμεταλλευόμενοι την -αδικαιολόγητη- χαλάρωση των φιλοξενούμενων, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου πέτυχαν μία απίθανη ανατροπή στο τελευταίο δίλεπτο.

Με σερί 8-0 μείωσαν σε 64-60 και, παρά το χαμένο λέι-απ του Κάρτερ στον αιφνιδιασμό στα 30΄΄ και το 62-67 από 1/2β. του Σλότερ και 2/2β. του Παππά, μείωσαν στους δύο πόντους με τρίποντο του Δέδα στα 7΄΄ (67-65).

Ο Παππάς ευστόχησε σε μία βολή, ο Όντουμ κέρδισε το πέμπτο φάουλ του Διαμαντίδη, έβαλε την πρώτη βολή, αστόχησε στη δεύτερη, αλλά ο Μαργαρίτης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και ισοφάρισε 68-68, τέσσερα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Ο Ιβάνοβιτς πήρε τάιμ άουτ, στην επαναφορά οι «πράσινοι» πέρασαν τη μπάλα στον Μπατίστα, αυτός κλείστηκε αλλά έβγαλε ωραία στον αμαρκάριστο Γιάνκοβιτς, ο οποίος με τρίποντο σε «νεκρό χρόνο» χάρισε στον Παναθηναϊκό τη νίκη με 71-68 και την πρόκριση στον τελικό.

Τα δεκάλεπτα: 12-17, 27-33, 44-50, 68-71

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 18, Λιάπης, Χαριτόπουλος 9, Κάρτερ 5 (1), Σαλούστρος 4 (10ρ., 5ασ.), Τσόχλας 3 (1τρ., 7ασ.), Δέδας 3 (1), Μαργαρίτης 9 (1), Όντουμ 9, Βον 2, Σιναντίνοβιτς 6

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσαν Ιβάνοβιτς):
Μπλουμς 1, Σλότερ 12 (1), Γιάνκοβιτς 13 (2), Φώτσης 3 (1), Νέλσον, Παππάς 8, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 8 (1τρ., 7ασ.), Γκιστ 13 (1), Μπατίστα 11

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024