Στο εδώλιο για υπόθεση διαφθοράς ο αντιπρόεδρος της Αργεντινής
Στο εδώλιο θα καθήσει ο αντιπροέδρος της Αργεντινής, Αμάδο Μπουδού για τη λεγόμενη «υπόθεση Ciccone», που αφορά έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς-εκτυπωτικούς οίκους της χώρας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Οίκος γλίτωσε τη χρεοκοπία το 2010, χάρη στην παρέμβαση του Μπουδού: μεσολάβησε ώστε η επιχείρηση να περάσει στα χέρια ενός προσώπου, που ουσιαστικά λειτουργούσε ως «αχυράνθρωπος» για τον ίδιο.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθήσει ο αντιπροέδρος της Αργεντινής, Αμάδο Μπουδού για τη λεγόμενη «υπόθεση Ciccone», που αφορά έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς-εκτυπωτικούς οίκους της Αργεντινής.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Οίκος γλίτωσε τη χρεοκοπία το 2010, χάρη στην παρέμβαση του Μπουδού: μεσολάβησε ώστε η επιχείρηση να περάσει στα χέρια ενός προσώπου, που ουσιαστικά λειτουργούσε ως «αχυράνθρωπος» για τον ίδιο.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει αναλάβει -μεταξύ άλλων- την εκτύπωση χαρτονομισμάτων της χώρας.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που εν ενεργεία αντιπρόεδρος βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης.
Πάντως, όπως δήλωσε στην εφημερίδα La Nacion, ο εισαγγελέας Χόρχε ντι Λέλο, η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει μετά τον Δεκέμβριο, οπότε η χώρα θα έχει νέο πρόεδρο και αντιπρόεδρο.
Ο 52χρονος Μπουδού ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου το 2011, όταν εξελέγη για δεύτερη φορά στην προεδρία της χώρας η Κριστίνα Φερνάντες.
Σημειώνεται ότι στις δύο προεδρικές της θητείες, η Φερνάντες δεν στάθηκε ιδιαίτερα τυχερή με τα πρόσωπα που επέλεξε για τη θέση του αντιπροέδρου.
Το 2007, στις πρώτες προεδρικές εκλογές που κέρδισε, είχε επιλέξει για αντιπρόεδρο τον Χούλιο Κόμπος, στέλεχος που προερχόταν από το στρατόπεδο των Ριζοσπαστών.
Οι σχέσεις τους διαταράχθηκαν το 2008, όταν ο Κόμπος ψήφισε εναντίον της προέδρου στη διαμάχη που η ίδια είχε με τον αγροτικό κόσμο. Έκτοτε οι δύο τους δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα.
Το 2011 επέλεξε για αντιπρόεδρο τον τότε υπουργό Οικονομικών Αμάδο Μπουδού, πρόσωπο που στήριζε με πάθος την πολιτική της.
Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στο «T-Center» οι πρώτοι οπαδοί Ολυμπιακού και Φενέρμπαχτσε (pics)
- Εκπλήξεις του Τούχελ στην αποστολή της Εθνικής Αγγλίας για το Μουντιάλ (vid,pic)
- ΕΛΚΕΘΕ για την έντονη οσμή αερίου στην Αττική: Δεν προήλθε από τη θάλασσα
- Ξεκίνησε η μηχανοκίνητη πορεία των οπαδών του Ολυμπιακού προς το ΟΑΚΑ
- Νάσος Γκαβέλας: Ο πρωταθλητής που έφερε Ολυμπιακό μετάλλιο στην Πύλο μετά από 119 χρόνια
- Ξεκινά η ανακατασκευή του Δημοτικού κτηρίου στο Νέο Ψυχικό

