Αλιβιζάτος: Ελπίζω ο Πρ.Παυλόπουλος να είναι Πρόεδρος με ενεργό ρόλο
Τα συγχαρητήριά του στον Προκόπη Παυλόπουλο και τις ευχαριστίες του προς τους βουλευτές από το Ποτάμι και και το ΠΑΣΟΚ που τον τίμησαν με την ψήφο τους για την Προεδρία της Δημοκρατίας εξέφρασε μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος. Τον κ. Παυλόπουλο συνεχάρη και ο Ευ.Βενιζέλος.
Τα συγχαρητήριά του στον Προκόπη Παυλόπουλο και τις ευχαριστίες του προς τους βουλευτές από το Ποτάμι και και το ΠΑΣΟΚ που τον τίμησαν με την ψήφο τους για την Προεδρία της Δημοκρατίας εξέφρασε μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος.
«Ειδικά υπό τις σημερινές περιστάσεις, που απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση, θέλω να ελπίζω ότι ο αγαπητός φίλος και “εν όπλοις” συνάδελφος θα αναδείξει, ως ρυθμιστής του Πολιτεύματος, το πραγματικό νόημα του θεσμού του Προέδρου: θα είναι εγγυητής της δημοκρατικής ομαλότητας όχι ως παθητικός θεατής των πολιτικών εξελίξεων, αλλά με πρωτοβουλίες και ενεργό ρόλο, όπως ο Ιταλός ομόλογός του. Θα λειτουργεί δηλαδή ως αδιαπέραστο ανάχωμα στη διολίσθηση της εξουσίας, κάθε εξουσίας, προς την αλαζονεία και συχνά προς την αυθαιρεσία» συμπλήρωσε ο κ. Αλιβιζάτος.
Το Ποτάμι, επίσης, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Η πρόταση του Ποταμιού για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας -ο καθηγητής κ. Νίκος Αλιβιζάτος- ψηφίστηκε από τριάντα βουλευτές. Η εμβέλεια και η απήχηση αυτής της υποψηφιότητας στην κοινωνία ήταν πολύ μεγαλύτερη από το αριθμητικό αποτέλεσμα στη Βουλή. Η Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία- 233 ψήφους -εξέλεγε Πρόεδρο τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Ο νέος Πρόεδρος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σε στιγμές ιδιαίτερα κρίσιμες για τη χώρα. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και προσδοκούμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία για το καλό της πατρίδας μας».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος στήριξε τον Νίκο Αλιβιζάτο, εξέδωσε ανακοίνωση μετά το πέρας της ψηφοφορίας στην οποία ανέφερε: «Συγχαίρω θερμά τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο για την εκλογή του. Είμαι βέβαιος ότι θα ασκήσει κατά τρόπο άψογο τα συνταγματικά του καθήκοντα.»
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου