
Ανανέωση ELA για μια εβδομάδα εξετάζει η ΕΚΤ
Ανανέωση του μηχανισμού έκτακτης παροχής ρευστότητας, του ELA, για μία ακόμα εβδομάδα αναμένεται να εγκρίνει σήμερα η ΕΚΤ. Τραπεζικές πηγές εμφανίζονται καθησυχαστικές, εκτιμώντας πως η ΕΚΤ σήμερα δεν θα σφίξει τα «λουριά» του ELA πιέζοντας περαιτέρω τις συνθήκες ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.
Εκτιμούν όμως ότι θα βάλει σε μικροσκόπιο υψηλής ανάλυσης τις αντλήσεις κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες, θέλοντας να διασφαλίσει ότι δεν θα χρηματοδοτηθούν τυχόν έκτακτες εκδόσεις έντοκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Λανουά δεν θέλει ξένους διαιτητές επειδή βλέπει ότι κλείνουν οι πόρτες
- Η Κίνα ξεκινά ξανά περιπολίες στις ακτές της Ταϊβάν, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις
- Καύσωνες: Η Ευρώπη είναι η ταχύτερα θερμαινόμενη ήπειρος – Ακραία υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να πλήττουν την Ελλάδα
- Ο Σαλάχ αποκάλυψε τι είπε στους συμπαίκτες του πριν από την πρόκριση της Αιγύπτου
- Η Τέιλορ Σουίφτ και ο Τράβις Κέλσι είναι επισήμως παντρεμένοι
- Νέες ταυτότητες: Μέχρι πότε πρέπει να εκδοθούν – Η διαδικασία και το κόστος
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί τους Αμερικάνους να προστατεύσουν τη χώρα από την «κομμουνιστική απειλή»
- Από τη μέση του Ατλαντικού, στην… κορυφή του κόσμου: Το Πράσινο Ακρωτήριο είναι η απόλυτη ποδοσφαιρική ιστορία του Μουντιάλ (vids, pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442