Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ρωσικής ομοσπονδίας στίβου
Ο Βαλεντίν Μπαλακνίτσεφ παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ στο οποίο εμπλέκονται αθλητές, προπονητές και παράγοντες της χώρας. Ο 65χρονος Μπαλακνίτσεφ, που βρισκόταν στη θέση του από το 1991, ανακοίνωσε την απόφασή του σε σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής της ομοσπονδίας.
Ο Βαλεντίν Μπαλακνίτσεφ παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ στο οποίο εμπλέκονται αθλητές, προπονητές και παράγοντες της χώρας.
Ο 65χρονος Μπαλακνίτσεφ, που βρισκόταν στη θέση του από το 1991, ανακοίνωσε την απόφασή του σε σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής της ομοσπονδίας.
«Πήρα την απόφαση να παραιτηθώ. Δεν ήμουν σε θέση να αντιμετωπίσω τα αυξημένα προβλήματα ντόπινγκ στη Ρωσία. Και καταλαβαίνω ότι εγώ, ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας (στίβος), είμαι προσωπικά υπεύθυνος», παραδέχθηκε ο Μπαλακνίτσεφ και πρόσθεσε:
«Αφήνω στους διαδόχους μου μια ομοσπονδία σε καλή κατάσταση, χωρίς χρέος. Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο ένα σοβαρό πρόβλημα, αυτό του ντόπινγκ».
Προσωρινά καθήκοντα προέδρου, μέχρι την διεξαγωγή αρχαιρεσιών, ανατέθηκαν στον Βαντίμ Ζελιτσένοκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κουτσούμπας: Ο λαός έχει ανάγκη να απαλλαγεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους επίδοξους διαχειριστές
- Ιράν: «Στο Παγκόσμιο Κύπελλο οικοδέσποινά μας είναι η FIFA, όχι ο Τραμπ ή οι ΗΠΑ»
- Έκρηξη Γλαβίνα με Δρυμιώτη: Ζείτε σε άλλη χώρα, δεν ζούμε σε δημοσκοπική δημοκρατία
- Ζαλγκίρις Κάουνας – Φενέρμπαχτσε 81-78: «Ζωντανοί» οι Λιθουανοί με Τουμπέλις και Γουίλιαμς-Γκος
- Η Μπενφίκα σχεδιάζει χωρίς Μουρίνιο, που πλησιάζει ξανά τη Ρεάλ
- LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν


