Goldman Sachs: Κρίσιμη για την Ελλάδα η συνεδρίαση της ΕΚΤ την Τετάρτη
Στην κρισιμότητα της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΚΤ την Τετάρτη για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τον ELA εστιάζει ανάλυση της Goldman Sachs που σχολιάζει το αποτέλεσμα του Eurogroup. Η επενδυτική τράπεζα σημειώνει πως βασικό της σενάριο παραμένει ότι θα βρεθεί κάποια διευκόλυνση (accommodation) που θα επιτρέψει τελικώς τη συμφωνία, ωστόσο αναφέρει πως η πιθανότητα το ελληνικό πρόγραμμα να λήξει στις 28 Φεβρουαρίου χωρίς νέα συμφωνία έχει αυξηθεί.
Στην κρισιμότητα της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Τετάρτη για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τον ELA εστιάζει ανάλυση της Goldman Sachs που σχολιάζει το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup.
Η επενδυτική τράπεζα σημειώνει πως βασικό της σενάριο παραμένει ότι θα βρεθεί κάποια διευκόλυνση (accommodation) που θα επιτρέψει τελικώς τη συμφωνία, ωστόσο αναφέρει πως η πιθανότητα το ελληνικό πρόγραμμα να λήξει στις 28 Φεβρουαρίου χωρίς νέα συμφωνία έχει αυξηθεί.
Η Goldman Sachs εστιάζει στο γεγονός ότι μετά το τέλος της συνάντησης, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε για πρώτη φορά δημοσίως ότι ήταν διατεθειμένος να ζητήσει παράταση του υφιστάμενου προγράμματος για την κάλυψη των άμεσων υποχρεώσεων της χώρας, αλλά όχι με τους όρους στους οποίους επέμεινε το Eurogroup.
Η GS σημειώνει πως οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να εξαρτώνται από τη «διευκόλυνση» της ΕΚΤ ως προς την ενίσχυση της ρευστότητας τους από την Τράπεζα της Ελλάδας (ELA). «Αναμένουμε αυτό να συνεχιστεί, εκτός αν έχει ληφθεί πολιτική απόφαση να προχωρήσει σε Grexit», τονίζει η έκθεση και εστιάζει στην κρισιμότητα του αυριανού Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.
Θ.Κ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του in για τις «στημένες» ερωτήσεις στην εξεταστική για υποκλοπές – «Πόση ακόμη δυσωδία…»
- Αγροτικά μπλόκα: το ρήγμα θα παραμείνει
- Απίστευτο ξέσπασμα Λεσόρ: «Σταματήστε να λέτε ψέματα, ούτε εγώ δεν ξέρω πότε θα επιστρέψω»
- Πώς η αντιεμβολιαστική στάση των ΗΠΑ απειλεί να βλάψει όλο τον πλανήτη
- Από το αρχείο του δήμου Κορινθίων στα Γενικά Αρχεία του Κράτους
- Επίσημο: Φιλικό με την Ουγγαρία για την Εθνική Ελλάδας


