Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκέντρωση στο κέντρο της Κοπεγχάγης για τη διπλή δολοφονική επίθεση

Συγκέντρωση στο κέντρο της Κοπεγχάγης για τη διπλή δολοφονική επίθεση

Τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Κοπεγχάγης για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα των δύο επιθέσεων που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο - σε μια εκδήλωση για την ελευθερία της έκφρασης και στη μεγάλη συναγωγή της δανέζικης πρωτεύουσας. «Δεν είστε μόνοι» είπε η πρωθυπουργός προς τους Εβραίους της Δανίας, ενώ ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση το Παρίσι.

Τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν απόψε στο κέντρο της Κοπεγχάγης για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα των δύο επιθέσεων που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο -σε μια εκδήλωση για την ελευθερία της έκφρασης και στη μεγάλη συναγωγή της δανέζικης πρωτεύουσας.

Στις δύο αυτές επιθέσεις σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι πέντε.

Απευθυνόμενη στο πλήθος, η πρωθυπουργός Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ τόνισε ότι μια επίθεση εναντίον των Εβραίων της Δανίας συνιστά επίθεση εναντίον ολόκληρης της χώρας, αναφερόμενη στην επίθεση που σημειώθηκε στη συναγωγή και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 37χρονος Εβραίος φύλακας.

«Απόψε θέλω να πω σε όλους τους Εβραίους της Δανίας: δεν είστε μόνοι» είπε η πρωθυπουργός.

«Εμείς επιμένουμε να ζούμε ελεύθεροι, με ασφάλεια, σε μια δημοκρατική χώρα. Για αυτό είμαστε απόψε εδώ. Όταν οι άλλοι προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν και να μας διασπάσουν, η απάντησή μας είναι πάντα μια ενωμένη κοινότητα» πρόσθεσε.

Η Τόρνινγκ-Σμιτ ευχαρίστησε επίσης, μιλώντας στα γαλλικά, τον γαλλικό λαό «που μας έτεινε το χέρι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στη Δανία, Φρανσουά Ζιμερέ, που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της πρώτης επίθεσης, κατά την εκδήλωση για την ελευθερία του λόγου, μίλησε επίσης στους συγκεντρωμένους, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες έζησαν «την ίδια τραγωδία (…) και πρέπει να αγωνιστούν από κοινού».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Αρλέμ Ντεζίρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024