«Ύστατη προσπάθεια» Γιούνκερ για το ζήτημα του ελληνικού χρέους
Την «ύστατη προσπάθεια» για την επίλυση του ζητήματος του ελληνικού χρέους θα κάνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Αξιωματούχος της ΕΕ αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Κυριακή Γιούνκερ και Τσίπρας δήλωσε: «Ο πρόεδρος Γιούνκερ κάνει μια ύστατη προσπάθεια σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».
Την «ύστατη προσπάθεια» για την επίλυση του ζητήματος του ελληνικού χρέους θα κάνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Κυριακή ο κ. Γιούνκερ και ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Ο πρόεδρος Γιούνκερ κάνει μια ύστατη προσπάθεια σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».
Το πρακτορείο σημειώνει πως εάν το σημερινό Eurogroup δεν παράξει αποτελέσματα, υπάρχει ανησυχία ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε μια πιστωτική κρίση που θα την αναγκάσει να βγει από τη ζώνη του ευρώ.
Ενδεχόμενη πρόοδος, ωστόσο, θα μπορούσε να σημαίνει περαιτέρω διαπραγματεύσεις, σε επίπεδο κορυφής, ίσως αργότερα εντός της εβδομάδας.
Το Reuters αναφέρεται στις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι ότι η θέση μια χώρας στο ευρώ είναι «αμετάκλητη», αλλά και στη δήλωση του Χανς Βέρνερ Ζίν, του επικεφαλής του Ifo στην εφημερίδα Bild ότι εάν η Ελλάδα εξέλθει της ευρωζώνης «θα ήταν καλύτερα για τον ελληνικό λαό».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσιτσιπάς – Κολινιόν 2-1: Νικητής στην Ελβετία ο Στέφανος, κατέκτησε το Γκστάαντ Όπεν!
- Airbnb: Τι γράφει το e-mail της ΑΑΔΕ σε ιδιοκτήτες ακινήτων
- Μέσα στην σκοτεινή «αίρεση» του Έπσταϊν: Μαρτυρία πρώην βοηθού ξετυλίγει το νήμα του μηχανισμού κακοποίησης
- Meteo: Μέχρι και 43 βαθμούς Κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο – Ως πότε θα διαρκέσει ο καύσωνας
- Μουντιάλ 2026: Μέσι ή Γιαμάλ; Οι οπαδοί Αργεντινής και Ισπανίας απαντούν (vid)
- Συναγερμός για την εξαφάνιση δύο ανηλίκων από τη Νάουσα και τη Μακρινίτσα
