Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
DS 5 2015: Επίδειξη κομψότητας

DS 5 2015: Επίδειξη κομψότητας

Το DS5 θα προσγειωθεί ανανεωμένο στη Γενεύη με σαφώς πιο κομψά χαρακτηριστικά και όχι μόνο, προσφέροντας ένα σαφές δείγμα για τον προσανατολισμό που παίρνει η σειρά DS, ως ανεξάρτητη πλέον φίρμα στους κόλπους του γαλλικού ομίλου.

Την ανανεωμένη εκδοχή του DS5 θα παρουσιάσουν οι Γάλλοι στην προσεχή διεθνή έκθεση της Γενεύης που φρεσκάρει την εμφάνισή του με επίκεντρο την απουσία του logo της Citroen –καθώς η DS έχει, πλέον ανεξαρτητοποιηθεί μέσα στο γαλλικό όμιλο- εμπλουτίζοντας τον τεχνολογικό του εξοπλισμό, αλλά και αποκτώντας πρόσβαση στους νέας γενιάς κινητήρες του ομίλου PSA/Peugeot-Citroen.

Εξωτερικά, το ανανεωμένο DS διαθέτει μια πιο έντονη γρίλια με έντονο μεταλλικό περίγραμμα η οποία φιλοξενεί στο κέντρο της τα διακριτικά DS και πλαισιώνεται από φωτιστικά σώματα που συνδυάζουν τεχνολογία LED και Xenon. Το «παρών» δίνουν και οι δείκτες αλλαγής πορείας που πρωτοεμφανίστηκαν στο ανανεωμένο DS3.

Σε προφίλ, το DS5 προσθέτει περισσότερες μεταλλικές λεπτομέρειες όπως η γραμμή που ξεκινά από τα φωτιστικά σώματα και εκτείνεται ως το παράθυρο, ενώ με μια αντίστοιχου υλικού γραμμή διακοσμούνται και τα κατώτερα πλευρικά τμήματα προς συντείνοντας σε περισσότερη κομψότητα.

Στο πίσω τμήμα διακρίνονται οι τραπεζοειδείς επιχρωμιωμένες απολήξεις της εξάτμισης που ενσωματώνονται στον προφυλακτήρα, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό, κυριαρχεί η νέα έγχρωμη κεντρική οθόνη αφής του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης η οποία συγκεντρώνοντας περισσότερες λειτουργίες έχει εξαλείψει 12 διακόπτες προς όφελος περισσότερης εργονομίας και χρηστικότητας.

Το infotainment επωφελείται από τεχνολογία Mirror Screen το οποίο σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να συνδέσει το smartphone του, εμφανίζοντας όποιες λειτουργίες του επιλέξει στην κεντρική οθόνη.

Διευρυμένη αισθητά είναι και η λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού η οποία περιλαμβάνει λειτουργία μασάζ για τα μπροστινά καθίσματα καθώς και λειτουργία «μνήμης» των ρυθμίσεών τους, θερμαινόμενους καθρέφτες, σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί, ηλεκτροχρωματικό εσωτερικό καθρέφτη, ατμοσφαιρικό φωτισμό, ηχοσύστημα της Denon και σύστημα διζωνικού κλιματισμού.

Εξίσου γενναιόδωρη είναι και η προσφορά σε συστήματα ασφαλείας καθώς το DS5 διαθέτει συστήματα ειδοποίησης για κίνηση οχημάτων στις τυφλές γωνίες και για την περίπτωση ακούσιας αλλαγής λωρίδας, hill-start assist, κάμερα οπισθοπορείας, head-up display όπου εμφανίζονται προειδοποιήσεις και ζωτικές ενδείξεις, καθώς και ενεργά φωτιστικά σώματα.

Σε επίπεδο κινητήρων το DS5 θα είναι διαθέσιμο με ό,τι νεότερο έχει στο οπλοστάσιό του ο όμιλος PSA/Peugeot-Citroen συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων ΤΗP 165 με 165 ίππους και 240 Nm ροπής η οποία μεταδίδεται στους τροχούς μέσω ενός αναβαθμισμένου αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων.

Διαθέσιμα θα είναι και τα μοτέρ πετρελαίου τεχνολογίας BlueHDi 2,0 λίτρων σε εκδοχές ισχύος 120 και 180 ίππων, σε συνδυασμό με μηχανικό ή κατ΄επιλογή αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Το παρών στην γκάμα δίνει και η υβριδική τετρακίνητη έκδοση η οποία αξιοποιεί το γνωστό μηχανικό σύνολο, όπου συνεργάζονται ένα δίλιτρο diesel μοτέρ με 163 ίππους και ένα ηλεκτρικό 37 ίππων.

auto.in.gr

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024