Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκρός ο φερόμενος ως δράστης της διπλής επίθεσης στην Κοπεγχάγη

Νεκρός ο φερόμενος ως δράστης της διπλής επίθεσης στην Κοπεγχάγη

Ένα άτομο έπεσε νεκρό από αστυνομικά πυρά σε σιδηροδρομικό σταθμό στην Κοπεγχάγη, μετά τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Δανίας και που άφησαν πίσω τους δύο νεκρούς και πέντε τραυματίες. Οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για τον δράστη των δύο αιματηρών επιθέσεων και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξη άλλων υπόπτων.

Ένα άτομο έπεσε νεκρό από αστυνομικά πυρά σε σιδηροδρομικό σταθμό στην Κοπεγχάγη, μετά τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Δανίας και που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ατόμων και τον τραυματισμό άλλων πέντε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, που παρακολουθούσε κτίριο κοντά στον σταθμό, ο άνδρας άρχισε να πυροβολεί τους αστυνομικούς μόλις του φώναξαν και εκείνοι απάντησαν με πυρά. Οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για τον δράστη των δύο αιματηρών επιθέσεων.

Η ανταλλαγή πυρών μεταξύ του άνδρα και της αστυνομίας σημειώθηκε στη συνοικία Νορέμπρο, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τις περιοχές των δύο επιθέσεων. Στο σημείο αυτό οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν ένα κτίριο.

«Τη δεδομένη στιγμή ένα πρόσωπο που ενδέχεται να συνδέεται με την έρευνα έφτασε στο σημείο» εξήγησε η αστυνομία.

Όταν οι αστυνομικοί του φώναξαν, «εκείνος άνοιξε πυρ» και οι αστυνομικοί απάντησαν. Δεν τραυματίστηκε κανένας από τους αστυνομικούς.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θεωρεί πως ο άνδρας αυτός είναι ο δράστης των επιθέσεων που συγκλόνισαν την Κοπεγχάγη. Σύμφωνα με τις Αρχές δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να καταδεικνύει ότι υπάρχουν και άλλοι ύποπτοι.

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για τον ίδιο δράστη και στα δύο περιστατικά με τους πυροβολισμούς και επίσης θεωρούμε ότι ο δράστης τον οποίο πυροβόλησαν και σκότωσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας στο σταθμό Νόρεμπρο είναι υπεύθυνος και για τις δύο δολοφονικές επιθέσεις» ανακοίνωσε ο Τόρμπεν Μόλγκαρντ Τζένσεν, εκπρόσωπος της αστυνομίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η πρώτη επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την ελευθερία του λόγου με αφορμή τα σκίτσα του Μωάμεθ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί.

Η εκδήλωση που μπήκε στο στόχαστρο γινόταν το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο Krudttønden στο Østerbro, βόρεια του κέντρου της πόλης, και είχε θέμα «Τέχνη, Βλασφημία και Ελευθερία της Έκφρασης».
{{{ map }}}
Όταν ο γάλλος πρέσβης -προσκεκλημένος με φόντο το Charlie Hebdo- ολοκλήρωσε την ομιλία του, ξέσπασαν οι πυροβολισμοί στην είσοδο του χώρου. Σύμφωνα με τις αναφορές, έπεσαν περίπου 40 πυροβολισμοί πριν οι ένοπλοι διαφύγουν, την ώρα που οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση προσπαθούσαν να βγουν από τις υπόλοιπες εξόδους.

Θεωρείται πιθανότερο πως στόχος ήταν ο σκιτσογράφος Λαρς Βιλκς, που ήταν παρών στην εκδήλωση και ήταν «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης του 2007 με τα σκίτσα του Μωάμεθ στην Jyllands Posten. Ο Βιλκς έκτοτε, εξαιτίας απειλών για τη ζωή του, ζει υπό αστυνομική προστασία.

Λίγο αργότερα έπεσαν πυροβολισμοί και σε συναγωγή στην Κοπεγχάγη, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Εβραίος και να τραυματιστούν άλλοι δύο αστυνομικοί.

Μέχρι πριν από λίγες ώρες η αστυνομία δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει εάν οι δύο επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Δανίας συνδέονται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024