Απόβαση στη Βρετανία ετοιμάζει το κίνημα Pegida
Το ισλαμοφοβικό κίνημα Pegida σκοπεύει να οργανώσει στις 28 Φεβρουαρίου την πρώτη του διαδήλωση στη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Νιούκασλ. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της βρετανικής πόλης, δεν αποκλείεται την ίδια ημέρα και ώρα να οργανωθούν αντιδιαδηλώσεις.
Το ισλαμοφοβικό κίνημα Pegida σκοπεύει να οργανώσει στις 28 Φεβρουαρίου την πρώτη του διαδήλωση στη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Νιούκασλ. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της βρετανικής πόλης, δεν αποκλείεται την ίδια ημέρα και ώρα να οργανωθούν αντιδιαδηλώσεις.
Σε σελίδα του Pegida στο Facebook, περίπου 600 άνθρωποι είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στο Νιούκασλ, μια πόλη 280.000 κατοίκων.
Από τις 20 Οκτωβρίου το γερμανικό κίνημα Pegida («Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης») διογκώθηκε κυρίως στη Δρέσδη και στις 12 Ιανουαρίου, μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι, κατάφερε να κατεβάσει στο δρόμο 25.000 ανθρώπους.
Κατάφερε στη συνέχεια να επεκταθεί -με μικρή επιτυχία μέχρι τώρα- και σε άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης αλλά στη Γερμανία ξεφούσκωσε μετά την αποχώρηση πολλών στελεχών και την παραίτηση του συνιδρυτή του.
Αιτία της παραίτησης, η κυκλοφορία φωτογραφίας του όπου εικονιζόταν με κούρεμα και μουστάκι α λα Χίτλερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- «Εκκλησία με καζίνο» – Πώς βλέπει ο Μπάφετ σήμερα τις αγορές
- Συρία: Η κρατική τηλεόραση επιβεβαιώνει βομβαρδισμούς της Ιορδανίας εναντίον «αποθηκών ναρκωτικών και όπλων»
- Η Ιορδανία βομβάρδισε περιοχές στην επαρχία Σουέιντα στη Συρία
- Πόλεμος στο Σουδάν: Επιδρομή drone κοντά στη Χαρτούμ, 5 νεκροί
- Το YouTube ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εφήβους
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας βλέπει την κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος στη Βόρεια Κορέα
