Νεκρός 23χρονος κρατούμενος στην Αμυγδαλέζα
Ένας 23χρονος Αφγανός κρατούμενος στην Αμυγδαλέζα πέθανε το μεσημέρι της Τρίτης στο νοσοκομείο Σωτηρία. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής για τα ακριβή αίτια του θανάτου του αναμένονται σήμερα, Παρασκευή.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από κύκλους της αστυνομίας, που επικαλείται η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Σαγιέντ Μεχντί Αχμπαρί παρουσίασε αδιαθεσία στις 4 Φεβρουαρίου το βράδυ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα. Ωστόσο, τα ξημερώματα της 5ης Φεβρουαρίου επέστρεψε στην Αμυγδαλέζα.
Στις 8 Φεβρουαρίου εκδήλωσε και πάλι αδιαθεσία, μεταφέρθηκε στο Αγία Όλγα και από εκεί, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου πέθανε το μεσημέρι της Τρίτης.
Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής για τα ακριβή αίτια του θανάτου του αναμένονται σήμερα, Παρασκευή.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων της αστυνομίας, ο θάνατος του 23χρονου οφείλεται σε καρδιολογικό πρόβλημα, ενώ παρουσίαζε και πνευμονολογικής φύσης προβλήματα.
Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, πρόκειται τουλάχιστον για τον τρίτο θάνατο μετανάστη σε κέντρο κράτησης από παθολογικούς λόγους (άλλοι δύο κρατούμενοι στην Κόρινθο έχουν πεθάνει από παθολογικά αίτια).
Όπως καταγγέλλεται, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα κέντρα κράτησης βρίσκονται στο σημείο μηδέν, με τις ανάγκες να καλύπτονται από φιλανθρωπικές ενέργειες, κοινωνικά ιατρεία και τον εθελοντισμό γιατρών και οργανώσεων.
Έρευνα διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: «Σαν χάρτινος πύργος έπεσε, ισοπεδώθηκε»
- Νέα Αριστερά: Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής είναι ένα άδικο και ταξικό εμπόδιο
- Διευρυμένη Αστική Συγκοινωνία στον Άγιο Νικόλαο
- Κικίλιας: «Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια δεν είναι πολυτέλεια για την ελληνική οικογένεια, είναι ανάγκη»
- Καύσωνας στη Ευρώπη: Η Λισαβόνα και άλλες περιοχές της Πορτογαλίας σε «κόκκινο συναγερμό»
- MEGA: Οι εκπομπές ψυχαγωγίας που κατέκτησαν την κορυφή στην τηλεθέαση
- H AI τα έκανε θάλασσα, η Ford επαναπροσλαμβάνει τους απολυμένους στον ποιοτικό έλεγχο
- Δωρεά 20 σκαφών για την ελληνική ιστιοπλοΐα από την Stoiximan και την ΕΟΕ για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442