
Παπανδρέου: Τυχόν συμφωνία με την ΕΕ να τεθεί σε δημοψήφισμα
Δημοψήφισμα για τη συμφωνία στην οποία μπορεί να καταλήξει η Αθήνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εκτιμά ότι «υπάρχουν οι αντικειμενικές δυνατότητες να βρεθεί έντιμη και αμοιβαίως επωφελής λύση».
Δημοψήφισμα για τη συμφωνία στην οποία μπορεί να καταλήξει η Αθήνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εκτιμά ότι «υπάρχουν οι αντικειμενικές δυνατότητες να βρεθεί έντιμη και αμοιβαίως επωφελής λύση».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, μια τέτοια συμφωνία «μπορεί και πρέπει να έχει» τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά.
- Μείωση του βάρους του χρέους με την αναδιάρθρωσή του.
- Επανεξέταση και ελάφρυνση της υποχρέωσης για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.
- Δυνατότητα, αντί της λιτότητας, να ανασάνει η οικονομία, να επενδύσει η χώρα σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, στηρίζοντας την ανάπτυξη και τις βιώσιμες θέσεις εργασίας, σε τομείς όπου η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και, βεβαίως, δυνατότητα άμεσης προώθησης πολιτικών καταπολέμησης της φτώχειας.
- Υιοθέτηση ενός ελληνικού σχεδίου μεγάλων και απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, που να αντιμετωπίζουν οριστικά τις χρόνιες παθογένειες ενός πολιτικο- οικονομικού συστήματος, ενός πελατειακού κράτους, ώστε να καταστεί βιώσιμη η ελληνική οικονομία και να μη χρειάζεται στο μέλλον να στηρίζεται σε έκτακτες δανειοδοτήσεις από τον μηχανισμό ESM.
Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει ο κ. Παπανδρέου, «το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στις δύσκολες διαπραγματεύσεις που έχει μπροστά της».
Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών «πιστεύει ότι μια συμφωνία με αυτά τα χαρακτηριστικά θα πρέπει να τεθεί για έγκριση από τον Ελληνικό λαό μέσω δημοψηφίσματος, ενώ η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινώσει αυτή την διαδικασία τώρα, πριν την τελική διαπραγμάτευση».
Τέλος, απευθύνει έκκληση στους ευρωπαίους εταίρους «να μην αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία για έναν έντιμο συμβιβασμό» και «να μην επιτρέψουν η χαραμάδα ελπίδας για συμφωνία να μετατραπεί σε χάος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΛΑΣ για Πετράλωνα και Ωραιόκαστρο: Η ανθεκτικότητα μιας χώρας δεν οικοδομείται μόνο με την αποτελεσματική επιχειρησιακή απόκριση
- Η Ουκρανία ζητά 6,6 δισ. ευρώ από το ταμείο «ειρήνης» της ΕΕ για στρατιωτική βοήθεια
- Μάρω Κοντού: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο «Αττικόν» – Η κατάσταση της υγείας της
- Για πόσο θα αντιστέκονται οι Ευρωπαίοι στα κλιματιστικά;
- Πετράλωνα: Εισαγγελική έρευνα για την κατάρρευση της πολυκατοικίας – Ελεύθεροι οι 5 συλληφθέντες
- ΛεΜπρόν: «Ελπίζω να έκανα κάποιους περήφανους κατά την παραμονή μου στους Λέικερς» (pic)
- Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ: «Ελλάδα 2.0» – Η χαμένη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης
- Τζάκρη: Ακροδεξιός ολετήρας του ΕΣΥ ο Γεωργιάδης, τον ξέπλυνε ο Κασσελάκης – Δεν έχω συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Gen Z: Η γενιά που [και να ήθελε] δεν φιλοδοξεί την ζωή των γονιών της – Ποιοι οι λόγοι](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-olly-3823489-1200x804-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442